Китай и китайският народа със сигурност ще постигнат окончателна победа

...
Китай и китайският народа със сигурност ще постигнат окончателна победа
Коментари Харесай

Китай обеща окончателна победа над COVID-19

" Китай и китайският народа сигурно ще реализиран дефинитивна победа над епидемията ", се споделя в публикация на изразяващия позицията на Китайската комунистическа партия в. " Пийпълс дейли ". В нея се отхвърлят рецензиите против държавното управление за строгата му антиковидна политика, която провокира исторически митинги в страната предходната година, съобщи Ройтерс.

В същото време здравни специалисти от целия свят пробват да открият обстоятелствата по отношение на вилнеещата в Китай вълна от Коронавирус и да предотвратят по-нататъшно разпространяване на вируса.

Китай отстрани строгите си антиковидни рестрикции предишния месец. В резултат на това нова вълна от Коронавирус инфекции връхлетя 1,4-милиардното население на страната, което има слаб натурален имунитет поради локдауните, наложени в страната от появяването на ковид в град Ухан преди три години, напомня организацията.  

Погребалните бюра в страната оповестяват за скок в търсенето на услугите им, лечебните заведения одобряват огромен брой пациенти, а съгласно прогнозите на интернационалните здравни специалисти тази година се чака в Китай да има минимум един милион смъртни случая, породени от COVID-19.

Представители на здравните управляващи на 27-те страни членки на Европейски Съюз ще обсъдят на среща през днешния ден координирания си отговор на последствията от нараствания брой идващи от Китай, откакто Пекин разхлаби антиковидните рестрикции. От своя страна Китай разкритикува страните, които вкараха наложителен коронавирус тест за идващите от Китай, назова решението им безразсъдно и лишено от научна аргументация, означи организацията.

Случаите на инфектирани с ковид в Китай се чака да се усилят доста на фона на идни пътувания из цялата страна във връзка настъпването на китайската Нова година, съобщи ДПА, като се базира на учени.

Докато актуалната вълна от болести евентуално е достигнала своя връх в огромни градове като Шанхай и Пекин, до края на месеца инфекциите ще се усилят в отдалечени села и градове в провинциите в Централен и Западен Китай, предизвестяват учените в ново проучване, оповестено през днешния ден в китайското здравно списание. Като причина за това нарастване те акцентират точно пътуванията във връзка китайската Нова година, която стартира на 22 януари. 
ТЕМА преди 2 часа 239 преди 22 часа 755 преди 1 ден 841
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР