Китай и Индия се споразумяха да проведат 21-вия кръг от

...
Китай и Индия се споразумяха да проведат 21-вия кръг от
Коментари Харесай

Китай и Индия се споразумяха да подновят преговорите по граничния си спор

Китай и Индия се споразумяха да проведат 21-вия кръг от договаряния на равнище пълководец при първа опция, с цел да насърчат разрешаването на граничния си спор. Споразумението беше реализирано по време на 28-ата среща на Работния механизъм за съвещания и съгласуваност по граничните въпроси, в която от китайска страна взе участие Хун Лян, общоприет шеф на Департамента по гранични и океански въпроси на Министерството на външните работи на Китай, и секретарят на Отдела за Източна Азия в Министерството на външните работи на Индия Гурангалал Дас.

Двете страни акцентираха позитивния прогрес, реализиран в договарянията за уточняване на китайско-индийската граница и организираха задълбочена и градивна полемика по настоящи въпроси. Те се сплотиха към визията, че е належащо да се резервира инерцията на дипломатическите и военни диалози, както и да се подобрят механизмите за договаряния и съвещания, да се съблюдават постигнатите досега съглашения и да се поддържа взаимно мира и спокойствието в граничните региони.

На срещата участваха представители на държавни организации на двете страни по външните работи, националната защита и имиграционните въпроси.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР