Китай и Индия разиграха вчера дипломатическата карта в опит да

...
Китай и Индия разиграха вчера дипломатическата карта в опит да
Коментари Харесай

Китай и Индия имитират умиротворение след кръвопролитен военен сблъсък

Китай и Индия разиграха през вчерашния ден дипломатическата карта в опит да уталожат рецесията след конфликт сред войските им, завършил с десетки починали в Хималаите, където към момента има военно напрежение, обвързвано с един граничен спор, предава Франс прес.

През нощта против вторник военни от двете великански азиатски страни влязоха в извънредно жестока ръкопашна битка, разменяйки си удари с юмруци, камъни и стоманени пръти. Битката протече в котловина, ситуирана в пустинната планинска околност Ладах (Северна Индия) на повече от 4000 м височина.

Индия заяви за жертви " и от двете страни ", в това число за 20 убити свои бойци. Китай отхвърли да удостовери, че е понесъл загуби, само че индийски медии осведомиха за минимум 40 убити или тежко ранени китайски бойци.

Това е първият гибелен конфликт сред прилежащите страни - нуклеарни сили, от 45 години насам. Двете страни обществено си трансферират отговорността за случая и заявяват блян към спокойно споразумяване на рецесията.

Външните министри на Индия и Китай разговаряха по телефона в сряда следобяд - схванаха се " да успокоят напрежението на терен и да запазят мира и спокойствието в граничните зони ", уточни в официално съобщение Пекин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР