Китай и Бразилия са постигнали споразумение да търгуват в собствените

...
Китай и Бразилия са постигнали споразумение да търгуват в собствените
Коментари Харесай

Китай и Бразилия започват търговия в собствените си валути

Китай и Бразилия са постигнали съглашение да търгуват в личните си валути, като са се отказали от американския $ като медиатор, заяви бразилското държавно управление, съобщи Агенция Франс Прес.

Сделката ще разреши на Китай, най-големия противник на американската икономическа надмощие, и на Бразилия, най-голямата стопанска система в Латинска Америка, да реализират големите си търговски и финансови транзакции непосредствено, като разменят юани за реали и назад, вместо да употребяват $.

" Очакванията са, че това ще понижи разноските... ще насърчи още по-голяма двустранна търговия и ще улесни вложенията ", се споделя в изказване на Бразилската организация за поощряване на търговията и вложенията (ApexBrasil).

Китай е най-големият търговски сътрудник на Бразилия, като през предходната година двустранната търговия е достигнала рекордните 150,5 милиарда $.

Сделката, която следва предварителното съглашение от януари, беше оповестена след бизнес конгрес на високо ниво сред Китай и Бразилия в Пекин.

Първоначално бе планувано бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва да участва на форума в границите на високопоставена аудиенция в Китай, само че се наложи да отсрочи пътуването си за неопределен срок в неделя, откакто се разболя от пневмония.

Индустриалната и комерсиална банка на Китай и Банката за връзки ВВМ ще извършат транзакциите, обявиха публични лица.

Китай има сходни валутни покупко-продажби с Русия, Пакистан и няколко други страни. /БГНЕС

Бразилия / Бразилия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР