Китай е забранил износа в Северна Корея на 32 изделия

...
Китай е забранил износа в Северна Корея на 32 изделия
Коментари Харесай

Китай забрани износа на 32 стоки с двойна употреба за Пхенян

Китай е забранил износа в Северна Корея на 32 произведения "с двойна приложимост ", които могат да бъдат приложени при създаването на оръжия за всеобщо заличаване, заяви министерството на търговията, представено от БГНЕС.
Списъкът на продуктите, които включват съоръжение за радиационен мониторинг и програмен продукт, който може да се употребява за моделиране на динамичността на течности или неутроните, е в сходство с признатата през септември резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за ограничение на балистичните ракети и нуклеарните стратегии в Северна Корея.
Забраната се отнася и за артикули с евентуална двойна приложимост при създаването на стандартни оръжия, излиза наяве от изказването на министерството.
Съобщението идва пред плануваните срещи сред водача на Севера Ким Чен Ун и президентите на Южна Корея и Съединените щати през идващите седмици, на които ще бъде разисквана нуклеарната политика на Пхенян.
Китай е единственият огромен съдружник на Северна Кория, само че Пекин поддържа поредност наказания на Организация на обединените нации за оказване на напън върху Пхенян да се откаже от нуклеарните си упоритости в оръжейната сфера.
Китайският експорт за Пхенян спадна с 32,4% през февруари в съпоставяне със същия интервал предходната година. В същото време вносът на горива в Северна Корея спадна доста заради наложените през септември наказания.
Вносът в Китай на севернокорейски артикули, измежду които морски храни и текстил, спадна с 94,7% по данни от февруари, защото китайски компании се отхвърлиха да вършат бизнес със Северна Корея.
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп прикани Китай да окаже стопански напън върху Пхенян и да пресече всевъзможни вероятни канали за контрабанда. През февруари Пекин съобщи, че се прави следствие по отношение на информациите, че транспортен съд с китайски надписи на борда, е трансферирал товар на севернокорейски транспортен съд в Източно Китайско море.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР