Китай е разгърнал безпрецедентна кампания за въздействие върху общественото мнение

...
Китай е разгърнал безпрецедентна кампания за въздействие върху общественото мнение
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: За САЩ Китай представлява по-голяма заплаха от Русия

Китай е разгърнал невиждана акция за влияние върху публичното мнение в Съединените щати преди наближаващите частични избори за Конгрес и това е най огромната и дълготрайна опасност за сигурността на Съединени американски щати, обявиха през днешния ден шефове от контраразузнаването, представени от Ройтерс.

Членове на сенатската комисия по вътрешна сигурност отправяха въпроси към министъра за вътрешната сигурност Кирстен Нилсен и шефа на ФБР Кристофър Рей във връзка изказването на президента Доналд Тръмп, че Китай се меси в американските избори. На въпрос дали Пекин е по-голяма опасност от Москва Нилсен отговори, че пред изборите в Съединени американски щати стоят две закани от чужбина: хакерство или бойкот в изборната инфраструктура (избирателни описи или машини за гласуване) и въздействие върху акциите.

" Със сигурност Китай поставя невиждани старания да въздейства върху мнението на американците ", сподели тя. Нилсен добави, че до момента не е имало данни за китайски опити " да се компрометира изборната инфраструктура ".

Рей отиде по-надалеч в отговор на въпрос дали Китай е по-голяма опасност от Русия, чиято възможна интервенция в предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година е обект на деликатно следствие. " В доста връзки Китай съставлява най-голямата, най-сложната и най-дългосрочната контраразузнавателна опасност, пред която сме се изправяли ", сподели той.

" В доста връзки Русия се бори да остане значима след разпада на Съветския съюз. Тя води днешната борба. Китай води утрешната борба ", заключи шефът на ФБР, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР