Китай е произвел най-много милиардери през последните години и заедно

...
Китай е произвел най-много милиардери през последните години и заедно
Коментари Харесай

Китай е „произвел най-много нови милиардери през миналата година

Китай е „ създал " най-вече милиардери през последните години и дружно с Индия има три четвърти от новопоявилите се милиардери в щатски долари, се споделя в отчет на швейцарската банка UBS и интернационалната мрежа за услуги PwC, предава bulgarian.cri.cn.

През 2017 година милиардерите в Съединени американски щати, които следват Китай в листата, са били 53, до момента в който в международен мащаб те са 2 158 и положението им е на обща стойност от 8,9 трилиона щатски $.

„ През годината броят на милиардерите в Азия в нашата база данни за първи път надвиши тези в Съединени американски щати ", се споделя в отчета. „ Подкрепен от възхода на китайските предприятия в една изключителна година, броят на азиатските милиардери се усили с съвсем една четвърт и доближи 637. " За съпоставяне, в Съединени американски щати техния брой е 563, а в Европа 342. Съединени американски щати обаче си резервират първото място, защото най-богатите живеят там.

В отчета се показва, че огромният брой богаташи в Азия остава релативно неустойчив в изискванията на бързото икономическо развиване и непостоянния фондов пазар, посредством които бързо се натрупва благосъстояние, само че то може да бъде и доста бързо изгубено. „ Около 45 души (34 от тях от Китай) напуснаха групата на милиардерите ", се споделя в отчета.

Много от младите богаташи в Азия са малко над линията на милиардите долари, което ги прави уязвими към промени в положението, без значение дали това е под формата на падащи цени на акциите, политически промени или персонални усложнения.

Според отчета, активите на 36-те швейцарски милиардера са се нараснали с 19% през предходната година и са достигнали 123,5 милиарда щатски $. Докато UBS не показва имена заради банкова загадка, в отчета се споделя, че те са дейни най-вече в области като опазването на здравето, финансовите услуги и търговията на дребно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР