Китай е отворена да рестартира взаимоотношенията си със САЩ след

...
Китай е отворена да рестартира взаимоотношенията си със САЩ след
Коментари Харесай

Китай е готова за рестарт на отношенията със САЩ

Китай е отворена да рестартира взаимоотношенията си със Съединени американски щати след плавната ескалация на напрежението сред двете страни през последната година.

По думите на китайския външен министър Уан И страните са „ в сериозен исторически миг “. В свое послание за Съвета за американско-китайски бизнес той означи, че политиката на Съединени американски щати във връзка с азиатската страна би трябвало да се върнат към „ обективност и рационалност “, написа CNN.

„ Трябва да се стремим да рестартираме разговора, да се върнем на правия път и да възстановим взаимното доверие в идната фаза на китайско-американските връзки “, прикани Уан. Той упрекна възходящото разделяне сред Съединени американски щати и Китай като „ стар нрав на Студената война и идеологически предубеждения “.

Според външния министър ключът е във взаимното почитание на историята и културното завещание, главните ползи, избори и терзания.

Неговата тирада идва на фона на наказателните ограничения, които администрацията на Доналд Тръмп продължава да постанова против китайското държавно управление. Един от последните ходове в тази посока е от понеделник и е обвързван с новите наказания против 14 чиновници на висшия законодателен орган на Китай – Постоянния комитет на Националния национален конгрес, поради закон за националната сигурност, натрапен в Хонконг.

„ Действията ни през днешния ден акцентират, че Съединени американски щати ще продължат да работят с нашите съдружници и сътрудници, с цел да държат Пекин виновен за подкопаването на обещаната автономност на Хонконг “, се споделя в изказването на Държавния департамент на Щатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР