Китай е отказал да снабдява руските авиолинии с части за

...
Китай е отказал да снабдява руските авиолинии с части за
Коментари Харесай

Китай отказал да снабдява руските авиолинии с части за самолети |

Китай е отказал да доставя съветските авиолинии с елементи за самолетите, съобщи през днешния ден почитан представител на съветския авиационен орган " Росавиация ", представен от локални медии и Ройтерс. 

Това се случва, откакто " Боинг " (Boeing) и " Еърбъс " (Airbus) стопираха доставките на съставни елементи. Руският авиационен бранш е притиснат от западните наказания поради нашествието в Украйна, а външно министерство предизвести тази седмица, че сигурността на съветските пътнически полети е под опасност.

Руските медии, в това число " Интерфакс ", цитираха думите на Валери Кудинов от " Росавиация ", който дава отговор за поддръжката на летателната валидност на самолетите. Той означи, че Русия ще търси благоприятни условия да си обезпечи елементи от страни като Турция и Индия след несполучливия опит да си ги набави от Китай, заяви Българска телеграфна агенция. 

Руските компании към този момент са записали самолетите си, доста от които бяха регистрани в чужбина, в Русия, след наложените от Съединени американски щати и Европейски Съюз наказания върху съветската авиация, съобщи той. Кудинов чака други самолети да бъдат върнати на лизинговите компании.

От обособен законопроект, оповестен през днешния ден, излиза наяве, че съветското държавно управление възнамерява да подреди на локалните самолетни компании да заплащат за самолетите чартърен в рубли и може да им попречи да ги върнат на задграничните компании, в случай че лизинговите контракти бъдат анулирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР