Китай е отказал да даде сурови данни за ранни случаи

...
Китай е отказал да даде сурови данни за ранни случаи
Коментари Харесай

Австралийски СЗО експерт: Китай отказа сурови данни за ранни случаи на COVID

Китай е отказал да даде сурови данни за ранни случаи на COVID-19 на екип, управителен от Световната здравна организация - СЗО, който изследва произхода на пандемията, сподели един от следователите на екипа, което евентуално усложнява напъните да се разбере произхода , оповестява " Ройтерс ".

Екипът е изискал сурови данни за пациентите в 174 случая на COVID-19, които Китай е разпознал през декември 2019 година, както и за други случаи, само че са получили единствено резюме , сподели професор Доминик Дуайър, австралийски специалист по инфекциозни заболявания, който е член на екипа.
 СЗО: Китай спомага по следствието на ковид
СЗО: Китай спомага по следствието на ковид

В сряда стават ясни резултатите от отчета

Такива сурови данни нормално биха били анонимни, само че съдържат детайлности като какви въпроси са заложени на обособени пациенти, отговорите им и по какъв начин са оценени отговорите им .

" Това е общоприета процедура за следствие на огнище ", сподели той в събота пред " Ройтерс " от Сидни, където сега е под карантина.

Той сподели, че приемането на достъп до суровите данни е изключително значимо , защото единствено половината от 174 случая са били изложени , затвореният към този момент център за морски блага в Ухан, където в началото е бил открит вирусът.

" Ето за какво ние настоявахме за това . Защо това не се случи, не мога да разясня.... Но дали има някакви други аргументи , заради които данните не са налични, не знам. Човек единствено би предположил . "
 Съединени американски щати и Австралия разискват по какъв начин да се оправят с Китай
Съединени американски щати и Австралия разискват по какъв начин да се оправят с Китай

Силата на американско-австралийския алианс " остава котва на стабилността в Индо-Тихия океан и света "

Въпреки че китайските управляващи дават доста материали , той изясни, че въпросът за достъпа до необработените данни за пациентите ще бъде упоменат в окончателния отчет на екипа .

" Хората на СЗО сигурно усещаха, че получават доста повече данни, в сравнение с в миналото са получавали през миналата година. Така че това единствено по себе си е добре. "

Обобщение на констатациите на екипа може да бъде оповестено още идната седмиц а, съобщи СЗО в петък.

Експертната комисия, ръководена от СЗО, имаше проблеми със забавяне , терзания за достъпа и спорове сред Пекин и Вашингтон , като Съединени американски щати упрекнаха Китай, че крие степента на първичното огнище и подлагаха на критика изискванията на визитата, при което китайските специалисти организираха първата фаза на проучването.

Екипът, който дойде в Китай през януари и прекара четири седмици в изследване на произхода на огнището на COVID-19 бе стеснен до визити, проведени от техните китайски домакини и не можеше да контактува с членовете на общността, заради здравни ограничавания.

Първите две седмици бяха хотелска карантина.
 Тръмп упрекна
Тръмп упрекна " некомпетентния " Китай в " международно всеобщо ликвидиране "

Това е следващият епизод от словения конфликт сред Съединени американски щати и Китай

СЗО не отговори на искане на " Ройтерс " за коментар. Китайското външно министерство не отговори незабавно на искане за коментар, само че Пекин по-рано отбрани своята бистрота при справяне с огнището и съдействието си с задачата на СЗО.

Дуайър сподели, че работата в екипа на СЗО е хармонична , само че от време на време имало замяна на " причини " с техните китайски сътрудници по отношение на интерпретацията и смисъла на данните , които той дефинира като " естествени " в такива изследвания.

" Може да си приказваме за студена верига и те да са по-категорични по отношение на това, което демонстрират данните, в сравнение с това, което може да сме били, само че това е естествено. Дали има политически напън да имаме разнообразни отзиви, не знам. Възможно е да има, само че е мъчно да се разбере . "

Студената верига се отнася до превоза и търговията със замразени храни .
 Експерт от екипа на СЗО прикани да не се разчита на разузнаването на Съединени американски щати
Експерт от екипа на СЗО прикани да не се разчита на разузнаването на Съединени американски щати

Моля ви, не разчитайте прекалено много на американското разузнаване

Пекин се пробва да сложи под подозрение изказванието, че коронавирусът произлиза от Китай , акцентирайки вносните замразени храни като канал .

Във вторник Питър Бен Ембарек, който ръководеше делегацията на СЗО, съобщи на конференция, че предаването на вируса посредством замразени храни е допустимо , само че уточни продавачите на пазара, които продават замразени скотски артикули, в това число диви животни, отглеждани в стопанства, като евентуален път, който изисква по-нататъшно изследване.

Ембарек също по този начин сподели, че, което съгласно него е доста малко евентуално.

Предишната администрация на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че подозира, че вирусът може да е " избягал " от лаборатория в Ухан, което Пекин изрично отхвърля .
 Китай: Съединени американски щати могат да поканят СЗО да изследва произхода на ковид и при тях
Китай: Съединени американски щати могат да поканят СЗО да изследва произхода на ковид и при тях

Нека да се проследят следите и да покажат сътрудничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР