Китай е изпълнил 53% от задълженията си за закупуване на

...
Китай е изпълнил 53% от задълженията си за закупуване на
Коментари Харесай

Китай изпълнил над 50% от задълженията си по търговското споразумение със САЩ

Китай е извършил 53% от отговорностите си за закупуване на американски артикули по комерсиално съглашение сред двете страни. Това оповестява Bloomberg, позовавайки се на Общата митническа администрация на КНР.  По-специално, размерът на вноса на американски артикули за Китай за месеца възлиза на 11,7 милиарда $, предава. 

Като част от първата фаза на комерсиалната договорка, подписана от Пекин и Вашингтон през 2020 година, Китай даде обещание да купува американски артикули и услуги за 200 милиарда $, в това число износа на американски промишлени артикули, селскостопански артикули и енергийни запаси за Китай. 

Администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп започна търговска война с Китай, по време на която Вашингтон наложи мита върху вноса на китайски артикули на стойност стотици милиарди долари. На 15 януари 2020 година страните подписаха първата фаза на комерсиалната договорка във Вашингтон. Китай се съгласи да усили покупките на американски артикули през първата и втората година на съглашението надлежно със 76,7 милиарда и 123,3 милиарда $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР