Китай е изнесъл 1,12 милиона тона горива миналия месец, което

...
Китай е изнесъл 1,12 милиона тона горива миналия месец, което
Коментари Харесай

Износът на бензин и дизел от Китай през август удариха рекордни нива


Китай е изнесъл 1,12 милиона тона горива предишния месец, което е рекордно нарастване от 97,4% по отношение на миналата година, демонстрират данни от митниците, представени от Reuters.

По-големият експорт идва на фона на увеличените квоти за експорт на горива, откакто вътрешно търсененамаля. Новите квоти усилиха износа на дизелово гориво с съвсем 52%, по отношение на август 2021 година до 830 000 тона.

Според упованията новите квоти, издадени през юни и юли, усилят доста износа на гориво през август, като общият експорт на бензин, дизел и реактивно гориво евентуално ще доближи сред 2,4 и 2,6 милиона тона, съгласно отчет на Reuters.
 Китай би могъл да облекчи дефицита на дизел в Европа
Китай би могъл да облекчи дефицита на дизел в Европа

Особено откакто спрат дизеловите доставки от Русия

Износът на горива за цялата година обаче се чака да бъде доста по-нисък, спрямо този през 2021 година, поради по-малките експортни квоти. Ако би трябвало да се приказва в числа износът на гориво през 2022 година се чака да бъде с 40% по-нисък от износа на гориво през 2021 година

Данните за първите осем месеца на годината демонстрират над 30% спад на износа на бензин и 78,3% спад на износа на дизелово гориво. Износът на реактивно гориво се е нараснал с 4,4% сред януари и август.

Китай е единствената страна в света с толкоз огромен потенциал за пречистване, че да може да усили доста производството на дизел, само че квотите за експорт са под надзор от Пекин, което лимитира способността на страната да употребява този потенциал, с цел да облекчи световния дефицит на дизел.

" Китай има силата да промени световния дизелов пазар ", написа основният икономист на Vortexa Дейвид Уех в края на август.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР