Китай е изключително важен за туризма в европейски мащаб, работим

...
Китай е изключително важен за туризма в европейски мащаб, работим
Коментари Харесай

Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай, ще има и версия на китайски в туристическия портал на България

Китай е извънредно значим за туризма в европейски мащаб, работим целеустремено за разпространение на България като туристическа дестинация на пазар Китай. Подготвяме маркетингова акция за привличане на посетители от Китай, която планираме да бъде осъществена през идната година. Официалният туристически портал на България ще бъде наличен и на китайски език, след обновяването му през 2019 година Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с китайски предприемачи и вложители, която се организира през днешния ден в София.

В диалога участваха Пинг Лиу, президент на Брайт Фууд Груп, Шаохуа Пу, ръководител на борда на шефовете на Брайт Дайъри и други представители от компанията. От 10 година тя създава и популяризира на китайския пазар кисело мляко с марката "Момчиловци ", а от 4 година взе участие в организацията на едноименния фестивал на киселото мляко у нас. Г-н Пинг Лиу акцентира, че "Момчиловци " е известно на над 150 млн. китайци и е най-популярното кисело мляко в Китай.

Тази година измежду главните фокуси в Европа е самодейността „ 2018 година – Година на туризма Европейски Съюз – Китай “. Потенциалът на китайския пазар е голям и се чака в идващите години пътуванията на китайските туристи непрестанно да се усилва, съобщи министър Ангелкова. Тя осведоми събеседниците си, че Министерството на туризма създава и специфичен артикул за далечни пазари, с който да се разпространяват опциите за туризъм в района. Това е така наречен „ Балкански маршрут “, който е взаимен план сред 11 страни от Балканите-България, Сърбия, Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Словения и Република Македония.

През предходната година в Шанхай бе открит първия български туристически информативен център, напомни министър Ангелкова. В момента се работи по подготовката за разкриване на център в Пекин и се изследват опциите такива обекти да има и в други китайски провинции.

Министър Ангелкова и господин Пинг Лиу разясниха, че връзките сред България и Китай се развиват динамично в последните години и доказателство по тази причина са срещите на високо равнище сред министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София през юли в границите на форума „ 16 + 1 “. Гостът изрази вяра, че положителното партньорство ще продължи, а това ще повлияе позитивно за увеличение на туристите.

В интервала януари- юли тази година визитите на китайски туристи у нас са близо 15,5 хиляди, като това подрежда пазар Китай на 32 място измежду водещите страните за входящ туризъм в България, сподели министър Ангелкова, акцентирайки, че опциите са доста по-големи. През 2017 година визитите от китайски посетители бяха над 26,2 хиляди, тогава бе регистриран растеж от 41,2% спрямо миналата година. Г-н Пинг Лиу уточни, че страната има капацитет с всяка година да удвоява визитите си от китайски туристи. Двамата обявиха подготвеност за поддръжка и образуване на взаимни начинания, които ще допринесат за продан на туристи сред двете страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР