Китай е едно от най-скъпите места в света за отглеждане

...
Китай е едно от най-скъпите места в света за отглеждане
Коментари Харесай

Разходите за отглеждане на дете в Китай са едни от най-високите в света

Китай е едно от най-скъпите места в света за развъждане на дете съотнесено към Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, заяви китайският Институт за проучване на популацията - основана в Пекин неправителствена организация, представен от Българска телеграфна агенция.

Авторитетният китайски мозъчен концерн в детайли разказва разноските за развъждане на дете като време и благоприятни условия за дамите, които са избрали да имат деца в страната.

Разходите за развъждане на дете до 18-годишна възраст са към 6,3 пъти по отношение на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в Китай спрямо 2,08 пъти в Австралия, 2,24 пъти във Франция, 4,11 пъти в Съединени американски щати и 4,26 пъти в Япония, се споделя в изследването.

Отглеждането на дете води също и до понижаване на часовете на заплатен труд на дамите и тяхното равнище на възнаграждение, до момента в който средствата за издръжка на мъжете остават значително непроменени.

Проучването беше направено, откакто управляващите оповестиха, че популацията на Китай е намаляло за втора поредна година през 2023 година, когато броят на новородените в страната е понижен до към половината от новородените през 2016 година.

Все по-голям брой китайски дами избират да не раждат заради високите разноски по грижи за децата, заради нежеланието им да се омъжват или заради нежеланието им да се отхвърлят от кариерата си. Същевременно дискриминирането по пол в Китай продължава да е необятно публикувана, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР