Китай е една от най-екзотичните страни в света. Не само,

...
Китай е една от най-екзотичните страни в света. Не само,
Коментари Харесай

Защо в Китай е забранено да се спасяват давещи се хора?

Китай е една от най-екзотичните страни в света. Не единствено, че популацията й е многочислено, само че културата и логиката на психиката на хората там е полюсна на европейската. Затова и пътуванията до там могат да ни вземат мозъка. Днес ще ви представим едно доста необичайно нещо, което е процедура в Китай, а точно да не се избавят давещи се хора.

Често обичаите и философията в някои страни ни се костват странни, необикновени, а от време на време напряко ни шокират, предават от pochivka.blitz.bg. Китай със своите обичаи е точно такава страна. Но не би трябвало да подхождаме неоправдателно, а да разберем скритата философия и чак тогава да си създадем някакви изводи. Това ще е потребно за всички, които имат желание да посетят Китай или да се реалокират там за по-дълъг интервал.

Това написа в блога си пътешественикът Володя Алексеев. Ето какво му е направило най-голямо усещане, до момента в който е обитавал в Китай. „ Ще ви дам за образец една китайска традиция, която е неуместна за моя разсъдък – китайците в никакъв случай не избавят хората, които се давят. Те имат за това и своя метафизичен отговор.

Според тях цикълът на живота би трябвало да завърши по този начин, както е било планувано от ориста и никой няма право да нарушава хода на събитията в нея. Ако на някого му е съдено да се удави, дано това да стане. Китайците са уверени, че даже и да го спасят в този миг, след време ориста още веднъж ще се намеси и по един или различен метод още веднъж ще отнеме живота му.

Но това са нелепости, къде е виждано сходно нещо и кой е забранил да се избавят давещите се? Бил съм на китайски плажове и там има спасители. В техните отговорности е включено да следят обстановката на плажа и вероятно да предотвратяват произшествия. Но не всеки път могат да се притекат на помощ.

Известно е, че по-голямата част от китайското население просто плува като пън. Те считат, че е загуба на време да се научат да плуват. В някои фамилии родителите даже възпитават в децата си боязън от „ огромната вода “. Те им описват за всевъзможни зли духове, които обитават водната буря и единствено дебнат, с цел да потопят следващата си жертва.

А в случай че стане по този начин, че някой стартира да се дави, нещастието е просто неизбежна. Китайците не познават обикновени правила за това по какъв начин би трябвало да се държат във водата, нито пък знаят по какъв начин да окажат първа помощ на давещите се. Не са редки и случаите, когато мошеници употребяват подобаващ случай и упрекват спасителя си, че му е нанесъл контузии, до момента в който е опитвал да му окаже първа помощ. Така те могат да го принудят да им заплати обезщетение за лекуването. Така, че, в случай че сте в Китай, помислете за следствията, преди да се втурнете да спасявате някой, който се дави.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР