Китай допринася за 17% от приходите на Tesla за 2017

...
Китай допринася за 17% от приходите на Tesla за 2017
Коментари Харесай

Tesla планира да изгради завод в Китай за 500 хил. автомобила

Китай способства за 17% от приходите на Tesla за 2017 година

© Jason Lee Още по тематиката
Tesla за пръв път съумя да създаде обещаните 5 хиляди коли Model 3 на седмица

Илън Мъск счита, че компанията към този момент се е трансформирала в авто производител
2 юли 2018
Hyundai сплотява старания с Audi в създаването на водородни коли

Автомобилните производители се надяват да дадат нов подтик на сегмента, който изостава
26 юни 2018
Tesla затваря 13 слънчеви парка

Компанията цели генерирането на ликвидни средства
25 юни 2018
Илън Мъск ще строи тунелен превоз и под Чикаго

Компанията му получи утвърждение за създаване на системата
16 юни 2018
Tesla ще редуцира 9% от чиновниците си

Илън Мъск разгласи, че смяната е нужна, с цел да може компанията да реализира годишна облага
13 юни 2018
Panasonic създава акумулатори за електроколи без кобалт

Високата цена на метала кара японската компания да търси нови благоприятни условия
3 юни 2018 Tesla възнамерява да построи голям цех в Китай, чийто годишен потенциал да бъде 500 хиляди автомобила. Това е най-голямата стъпка, която подхваща компанията на Илън Мъск отвън границите на Съединени американски щати. Производителят на електрически коли подписа меморандум за съгласие с локалните управляващи в Шанхай, а Bloomberg заяви, че основният изпълнителен шеф на компанията Илън Мъск е бил в града във вторник. Представители на Tesla в Китай не пожелаха да разясняват, а към този момент няма информация по кое време ще бъде осъществен планът.

Разширяването на пазара и комерсиалната война

Tesla работи поредно повече от година, с цел да се откри на пазара в Китай, до момента в който президентът Доналд Тръмп се пробва да насърчи производството в Съединени американски щати. Tesla обаче следва образеца на Harley-Davidson, като се уголемява отвън страната. Това е подходящо решение, защото не може да се планува до какви последици за фирмите може да докара ескалиращата комерсиална война, считат анализатори. Акциите на Tesla набъбнаха с 2.7%, откакто се разбра за желанията ѝ да навлезе на пазара в Китай и затвориха търговията във вторник на равнище от 322.47 $.

Най-младият производител на коли в Съединени американски щати се стреми да разшири потенциала си и да доближи по-ефективно международните пазари. Заводът за монтаж на електрическите коли се намира във Фремонт, Калифорния, а " гига " фабриката за произвеждане на акумулатори е ситуирана в прилежаща Невада. След като се насочва към Китай, където е най-големият пазар на електрически коли в света, компанията съобщи, чe ще извърши проекта си до края на 2018 година да построи цех и в Европа.

От Tesla оповестиха преди година, че компанията работи с управляващите в Шанхай по изследване за произвеждане. Миналата седмица в отговор на митата, наложени от Съединени американски щати, Китай усили вносното мито върху създадените в Съединени американски щати коли до 40%, като то беше едвам 25% предходната година. Това принуди Tesla да увеличи цените. Отварянето на цех в Китай би понижило разноските за доставки на американската компания.

Амбициите на Tesla

Компанията е нараснала цените на Модел S и Модел X в Китай с до 30 хиляди $, откакто Пекин наложи спомагателни мита върху американските коли. Заради това колите стават по-малко налични за потребителите на пазара в Китай.

През ноември Мъск сподели, че компанията ще може да се наложи след 3 години на най-големия авто пазар в света. " Заводът ще създава стотици хиляди автомобила годишно за купувачи в Китай и други елементи на Азия ", разяснява тогава той. Tesla евентуално ще предлага по-малкия си седан от Модел 3 и идния кросоувър " Модел Y " в Китай, вместо по-скъпите си модели, които постоянно продава за повече от 100 хиляди $ в Съединени американски щати.

Растящ интерес за електрическите коли в Китай

Китай съставлява голяма опция за Tesla в изискванията на конкуренция с компании като BMW и Daimler, които също се стремят да се възползват от бързо разрастващия се пазар. Продажбите на нови енергийни транспортни средства в Китай - категория, включваща коли, захранвани с акумулаторни акумулатори, и коли с горивни кафези - доближиха 777 хиляди броя предходната година и е допустимо да надминат 1 млн. тази година, съгласно прогнозите на Китайската асоциация на производителите на коли. Целта на държавното управление е да доближи продажби от 7 млн. транспортни средства годишно до 2025 година

Tesla е продала 14 779 автомобила в Китай предходната година съгласно данни от LMC Automotive. Това образува 3% дял от пазара на електрически автомобили в страната, което подрежда компанията на 10-то място в този сегмент. Китай способства за 17% от приходите на Tesla за 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР