Китаец кара почти 200 мили с джет в опит да се „промъкне нелегално в“ Южна Корея, твърдят властите

...
Бреговата охрана на Южна Корея съобщи във вторник, че е
Коментари Харесай

Бреговата охрана на Южна Корея съобщи във вторник, че е арестувала китайски гражданин, който се е опитал да влезе в страната, след като е пътувал с джет от Китай — пътуване от близо 200 мили.

Носейки спасителна жилетка и каска, мъжът прекоси Жълто море с 1800-кубиков джет от провинция Шандонг, използвайки бинокъл и компас за навигация и теглене пет варела гориво, казаха служители.

„Той презареди бензин по време на пътуването и изхвърли празните варели в морето“, каза бреговата охрана в съобщение за новини.

Кога неговият джет ски се заби в приливни полета близо до западния пристанищен град на круизния терминал на Инчеон, той извика спасители.

Freedom House.

Лий каза на CNN, че е отишъл да види Куон, след като активистът се е обадил него във вторник.

„Той иска да отиде в трета страна“, каза Лий пред CNN в сряда. „Той отиде в държавния университет на Айова, така че говори английски. Иска да отиде в англоговоряща страна.“

Южна Корея дава убежище само на шепа бежанци всяка година.

През последните години Пекин увеличи използването на забрани за излизане на летищата и други законни гранични пунктове, за да блокира активистите да напускат китайска територия, съобщи BBC News.

Миналия месец китайският адвокат по правата на човека Лу Сиуей беше заловен в Лаос и върнат в Китай, преди да успее да се присъедини към жена си и децата си в САЩ.

Китайското посолство в Сеул отказа за да коментирате за Kwon, когато се свържете с AFP.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР