Киселото мляко по време на бременност е категорично здравословна храна,

...
Киселото мляко по време на бременност е категорично здравословна храна,
Коментари Харесай

Полезно ли е киселото мляко по време на бременност

Киселото мляко по време на бременност е изрично здравословна храна, богата на калций и живи млечни ферменти, които могат да бъдат от огромна помощ през всичките 9 месеца.

Но какви по-конкретно са плюсовете и минусите на този известен в храненето артикул?

Калории, хранителни стойности и изгоди

Киселото мляко е храна с кремообразна консистенция и леко кисел усет, произлиза от прясното мляко и минава през развой на ферментация, който го прави подобен, какъвто го познаваме.

Обикновеното кисело мляко съдържа към 66 килокалории, само че има и „ олекотени “ разновидности с калориен банкет към 36 килокалории. Хранителен източник е на протеини, витамини и характерни минерали, което го прави целесъобразно при множеството диети и даже характерни хранителни режими.

Хапването на кисело мляко по време на бременност е мощно целесъобразно, защото носи голям брой изгоди както за майката, по този начин и за бебето. То е натурален пробиотик, богат на калций, фосфор, натрий, калий, протеини и витамини.

Освен това предизвиква чревното действие, добра предварителна защита е против запек или хемороиди, които са присъщи за бременните дами. Също по този начин подкрепя образуването на костите на бебето, с помощта на калция и витамините В и К, които съдържа. Не на последно място – благоприятства качествения сън.

Защо би трябвало да се употребява през деветте месеца

Правилното хранене е постоянно във фокуса на вниманието на бъдещите майки.

Киселото мляко е една от храните, които можете да консумирате без никакъв проблем. То е изключително потребно като следобедна закуска, в композиция с плодове, или като първа утринна закуска в комбиниране с мюсли.

За наслада на бъдещите майки, киселото мляко не попада измежду неразрешените храни през деветте месеца. Хапването му не може да навреди на здравето на плода. Нещо повече – то е по-скоро потребно, поради млечните ферменти, които съдържа.

По принцип потреблението на млечни артикули по време на бременност постоянно се предлага, защото те доставят на организма протеини и калций. Но би трябвало да се избират деликатно. Подходящи са тези, които се подлагат на развой на пастьоризация, който отстрани патогените. Киселото мляко е нещо напълно друго. То е безвредно, въпреки и сурово, тъй като е минало през развой на ферментация.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР