Киселото мляко е предпазило българите от коронавируса, твърди ново проучване,

...
Киселото мляко е предпазило българите от коронавируса, твърди ново проучване,
Коментари Харесай

Консумацията на кисело мляко предпазва от коронавирус?

 Киселото мляко е предпазило българите от ковид, твърди ново изследване, оповестено в списанието " Clinical and Translational Allergy ", изследващо връзката сред смъртността на вируса и питателните разлики сред нациите.

Според учените нациите, които употребяват доста кисело мляко или кефир, като Гърция, България и Турция, са записали ниска смъртност от COVID-19.

Осен ферментиралите млечни артикули специалистите считат, че храните, съдържащи прясно и кисело зеле, могат да бъдат потребни в битката с ковид, защото то намалява равнищата на АСЕ 2, които оказват помощ на вируса да болести организма.

Според европейските откриватели, това би могло да изясни за какво страни като Германия и Южна Корея, където тази храна е основна част от менюто им, са с по-малко смъртни случаи в пандемията.

" Храната играе роля при имунната отбрана против COVID-19 и може да изясни някои от разликите, следени в епидемиологичната обстановка в европейските страни. Разбирането на тези разлики и защитни фактори, какъвто е храната, е от решаващо значение и може да помогне за преодоляване на такива епидемии. Сега трансформирах метода си на хранене, хапвам сурово зеле три пъти седмично, кисело зеле един път седмично, йогурт за закуска и предпочитам кисели зеленчуци ", споделя доктор Жан Бускет, професор от университета в Монпелие във Франция и някогашен специалист на СЗО, който управлява изследването.

Според СЗО, в Германия има доста по-ниска смъртност, както и в Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Прибалтика, Финландия, България, Гърция и Румъния. Смъртността обаче е доста по-висока в Белгия, Франция, Италия, Испания и Англия.

Експертите настояват, че храната може да бъде основната разлика сред нациите.

В страни с ниска смъртност хората нормално употребяват огромни количества ферментирали храни, като кисело зеле или млечни артикули. Тези храни са богати на антиоксиданти и се счита, че намаляват равнищата на основен ензим, наименуван АСЕ 2. Той е прикован към клетките в белите дробове, които СOVID-19 употребява като входна точка в тялото.

Учените считат, че ферментиралите храни могат да работят като натурален блокатор на вирусите.

" Установихме, че избрана храна може да понижи интензивността на АСЕ2. Например ферментиралите млечни артикули са приети за естествени инхибитори на АСЕ2. Коронавирусът се свързва с АСЕ2, причинявайки оксидативен стрес, възпалителни процеси и респираторни резултати. Ферментиралите храни имат мощен антиоксидантен резултат и могат да предпазят от тежка форма на COVID-19 ", споделя доктор Баскет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР