Кисело мляко – един от доказано най-полезните продукти на планетата,

...
Кисело мляко – един от доказано най-полезните продукти на планетата,
Коментари Харесай

Ето какво добавям в бурканчето, за да получа гъсто и плътно кисело мляко – с нож да го режеш! Нищо общо с купешкото:

Кисело мляко – един от потвърдено най-полезните артикули на планетата, който се свързва с България. Определено имаме мотив за горделивост тук, само че надали се заблуждавате, че закупеното от магазина кисело мляко има всички тези потребни свойства, които се приписват на този ферментирал артикул.

Причината са всички „ подобрители “ и други недотам потребни субстанции, които производителите постоянно прибавят към киселото мляко, с цел да занижат разноските по приготвянето му или да усилят трайността. Затова през днешния ден взехме решение да ви научим по какъв начин сами да си подквасите кисело мляко, с цел да сте сигурни в качествата на това, което ядете:

Напитката е известна със своите чудодейни свойства. Бързо извежда токсините от тялото , което е доста потребно за махмурлук. Освен това е положително средство за подсилване на имунната система. А за тези, които са на диета, киселото мляко ще бъде същинско избавление. Задоволява глада, като в същото време съдържа най-малко калории. А приготвянето му е толкоз елементарно:

Домашно кисело мляко

Съставки:

Прясно мляко – 1 л

Заквасена сметана – 4 с.л.

Приготвяне:

Прехвърлете млякото в тенджера и оставете да заври на сдържан огън. Ако желаете киселото ви мляко да е по-плътно, оставете млякото да къкри още 5-10 минути.

 мляко завиране

Охладете млякото до 37 градуса. Ако температурата е прекомерно висока, суроватката ще се отдели, което ще скапе киселото мляко. Изсипете млякото в буркан.

 мляко в буркани

Добавете заквасена сметана в буркана и разбъркайте добре. Покрийте с хартиена забрадка и закрепете с ластик

 подквасване мляко

Покрийте киселото мляко с топло одеяло и оставете за 5-6 часа. По това време се пробвайте да не мърдате бурканите с млякото, то не харесва това.

 гъсто кисело мляко

Отделете 2 ч.ч. кисело мляко, тъй че идващия път да го добавите към млякото за закваска. Тогава ще се получи доста по-вкусно, с лека киселост и по-скоро като обичайния артикул. По-добре е да приемате домашно мляко,а не магазинното, което е цялостно с какво ли не.

 подквасване мляко

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР