Киселинно-алкалният баланс (pH) е много важен показател. Той определя баланса

...
Киселинно-алкалният баланс (pH) е много важен показател. Той определя баланса
Коментари Харесай

Кои храни са алкални

Киселинно-алкалният баланс (pH) е доста значим индикатор. Той дефинира салдото на киселини и основи в кръвта ни. И нашето здраве и дългоденствие зависи от това.
Проучванията са потвърдили, че колкото повече алкални хапваме, толкоз по-добре се усещаме.
Алкалът способства за жизнеността на организма и може доста да усили живота.
Алкалните храни оказват помощ да отслабнете, намалява кръвното налягане, унищожава раковите кафези, предотвратява сърдечните болести, успокоява артрит, оказват помощ ни да се усещаме по-силни и да изглеждаме по-млади.
Всеки човек може да промени киселинно-алкалния баланс. Достатъчно е да си направи значими алкални храни.
За задачата може да ограничи приема на главните " кисели " храни.
Подсладителите, токсините от околната среда, медикаментите, покачват киселинността, напрежението, отрицателните страсти и гнева.
Важно е, да приемете, че диетата би трябвало да е метод на живот!
Много е значимо да неутрализирате киселината с алкали храни. По този метод ще сте по-малко податливи на стрес и ще чувствате прилив от сила.
И ето потребните алкални храни, които би трябвало да включите в ежедневната си диета:
Лимон
Въпреки, че е кисел артикул, може да намали киселинността в организма? Всичко се крие в pH. Нивото му (което е 9,0) прави жълтите цитруси най-алкалния артикул. Те се борят с настинки и вируси. Киселините на лимона, оказват помощ и като натурален антисептик.
Цвекло
Цвеклото е един от най-алкалните артикули. Наситен е с протеини, минерални соли, витамини, фибри. Контролира кръвната захар, възвръща зрението и укрепва мозъчната активност. Листата цвекло са потребни за сърдечно-съдовата система.
Краставици
Краставицата е 90% вода, което я прави доста потребна за възстановяване кожата.
Репички
С нея се възстановява чревната флора. Намалява се холестерола, задействат се метаболитните процеси. Репичката способства сърдечно-съдовата система и се оправя с някои кожните болести.
Целина
Целина е в положение да забави стареенето, да усъвършенства водно-солевия метаболизъм, да подтиква секрецията на стомашен сок и управлява кръвната захар. Коренът на растението съдържат минерали, витамини, етерични масла и аминокиселини.
Чесън
Има антимикробни свойства, ускорява имунитета и е отличен мирис за всяка кухня.
Авокадо
Този зелен лоен плод е богат е на аминокиселини, витамини и мононенаситени мастни киселини. Допринася работата на сърдечно-съдовата система. Помага киселинно-алкалния баланс.
Пъпеш
Пъпешът има високо pH. Допринася работата на бъбреците и се бори с настинки. Помага против стрес, повдига настроението, работи при бодърствуване.
Елда
Елдата, оказва помощ на сърдечно-съдовата система, дарявайки я с доста здраве.
Банан
Бананът е източник на сила. Богат е на пектин и нишесте, които оказват удобен резултат на храносмилателната система.
Пулпът на плода съдържа желязо, витамини, ендорфини. Плодовете са потребни при проблеми с бъбреците.
Цикория
Тя замества кафето и има удобен резултат над нервната система. Цикорията е богата на инулин, а той намалява кръвната захар. Спомага и за утоляване на глада, както и по-умерен вкус.
Плодове
Всички плодове са богати на фибри и антиоксиданти. Те инхибират процеса на стареене, вкусни и здравословни са!
Броколи
Изобилстващи от витамини и минерали, те способстват вярното действие на бъбреците, усъвършенстват костната и съединителната тъкан.
Ананас
Той е богат на витамини С и А. Родината му е Южна Америка. Ананасът оказва помощ за превъзмогване на възпалено гърло, артрит, пневмония, против атеросклероза и форсира зарастването на рани. Сокът от ананас оказва помощ за паметта и при бъбречните болести. Ананасът не съдържа протеин, само че е богат на фибри.
Грозде
Гроздето е потребно за нервната система и по-спокоен сън. Помага против стареене!
Брюкселско зеле
Консумацията му се предлага при коронарна болест, атеросклероза, запек, алергии, диабет и даже бодърствуване. В него се съдържа доста фолиева киселина. Това го прави отличен артикул за бременни дами. Помага за събаряне на килограми.
Манго
Богато е на фибри, минерали, пектин и витамини. Този плод в превъзходен антидепресант. Помага за облекчение напрежението и повишение настроението. Отличен е за намаляване и диета!
Спанак
Лечебните му качества от дълго време са оценени от последователите на здравословната диета. Съдържа композиция от витамини и минерали, потребни за човешкото тяло. Пред спанака, диабет и астма, анемията и онкология отстъпват. Помага за здрава коса, кожа и зъби.
Киноа
С високото си наличие на протеини, е в положение да се конкурира, даже с храни с скотски артикули. Киноа лекува ишиас, подагра, има оздравителен резултат, оказва помощ при лекуването на хемороиди и рак.
Семената на киноа оказват помощ за унищожаване на токсините и нормализиране храносмилателните процеси.
Кълнове
Те съдържат голямо количество аминокиселини, витамини, минерали и хлорофил. Служат за катализатор на всички биохимични процеси, протичащи в човешкото тяло. Кълновете от люцерна усъвършенстват кръвния състав и покачва хемоглобина.
Имат мощно алкализиращо деяние, понижават холестерола в кръвта, възстановяват активността на сърдечно-съдовата система и предотвратяват стареенето.
Ленени семена
Съдържат доста фибри и витамин Е. Имат противовъзпалителни свойства и са доста потребни в менопаузата.
Папая
Екзотичният плод съдържа особено вещество – папаин. То от своя страна оказва помощ храносмилането, след банкет на месни ястия.
Плодовете съдържат фибри, въглехидрати и протеини, като остават нискокалорични артикули с гама минерали и витамини.
Списъкът на здравословните алкални храни продължава и продължава. Ние се спряхме на тези, които са най-ефективните. И помнете здравето е над всичко!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР