Кирилицата се превръща в един от трите основни езика в

...
Кирилицата се превръща в един от трите основни езика в
Коментари Харесай

Кирилицата - един от трите основни езика в интернет

" Кирилицата се трансформира в един от трите съществени езика в интернет " . Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на Срещата на върха по киберсигурност , която се организира в Берлин.

В рамките на Форума по ръководство на интернет министър Желязков организира среща с американския академик Винт Сърф , приет за един от " бащите " на интернет.

Българските бизнесмени и институции са доста дейни във връзка с запазването и регистрирането на имена на интернет домейни, разяснява по време на диалога българският министър. Той даде образец, че у нас има към 63700 домейна на латиница, 3535 домейна на кирилица, а 45 % от адресите ".ею " са регистрирани в България.

Държавите членки на Европейския съюз, в това число и България, работят по съгласуван механизъм за сигурността на 5G мрежите. Желязков заяви, че през декември следва Съветът на Европейския съюз да утвърди заключенията за значимостта на мрежите от пето потомство и аспектите на сигурността.

Темите за разрастване на 5G, гарантирането на киберсигурността на мрежите от 5-то потомство, като и европейските подходи, прилагани за тяхна отбрана, бяха съществени тематики на срещата на министър Росен Желязков с федералния министър на стопанската система и енергетиката на Германия Питър Алтмайер.

Пред участниците във Форума по интернет ръководство, министър Желязков акцентира, че в тази област България е една от първите страни в Европа, които имат законодателство в полза на потребителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР