Кирил Стоянов (45 г. ) и Цанко Петрунов (44 г.)

...
Кирил Стоянов (45 г. ) и Цанко Петрунов (44 г.)
Коментари Харесай

Братът на убития бездомник похотливец в Пловдив неоткриваем

Кирил Стоянов (45 година ) и Цанко Петрунов (44 г.) бяха доведени оковани в Пловдивския областен съд да дават отговор за убийството на бездомника Лалко Журков. Той издъхна на 7 юли м.г. след нечовечен побой до Джумая джамия. Заради неявяване на брата на жертвата обаче процесът беше отсрочен за повторно.

Делото трябваше да се гледа преди 2 седмици - на 13 юни, само че тогава също не бе открит братът на Лалко Ивайло Журков. Тогава брачната половинка на жертвата Мария Григорян изиска доживотна присъда за убийците на мъжа ѝ.

На днешното съвещание още веднъж не присъстваше Ивайло Журков. Има информация, че мъжът от 10 години живее и работи в Германия.

От шестимата призовани потърпевши в залата беше единствено вдовицата на бездомника, която от самото начало бършеше сълзите си.

Стоянов и Петрунов се познавали и постоянно пили дружно в региона на градинката на Джумая джамия в Пловдив, където постоянно ходел и Лалко Журков. Тримата се сближили около алкохола, като в един миг бездомникът даже се пренесъл в дома на Кирил Стоянов.

На 6 юли м.г. Журков пиел бира в региона на Джумая джамия. Видял младежи, седнали на стълбите. Бездомникът се доближил към тях, придърпал към себе си малолетно момиче и почнал да го опипва. През това време наоколо бил Цанко Петрунов, който уведомил полицейски патрул, а по-късно разказал за случилото се на Кирил Стоянов. Ядосани от държанието на Лалко Журков, двамата мъже решили да го санкционират.

Те почнали да удрят клошаря в главата. Побоят траял към 10 минути. Стоянов и Петрунов видели, че е в безпомощно положение, само че вместо да му оказват помощ, останали наоколо и траяли да пият. Свидетели подали сигнал в полицията. На място дошъл медицински екип, който открил, че бездомникът е умрял. Според аутопсията 55-годишният Лалко е умрял вследствие на черепно-мозъчна контузия.

От задържането си Кирил Стоянов и Цанко Петрунов са в пандиза. В началото на месеца по-младият от тях беше наказан на 3 години за това, че на 18 май 2021 е пребил приятелката си, като ѝ счупил 6 ребра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР