Кирил Радев, който е част от протестиращите и зададе публично

...
Кирил Радев, който е част от протестиращите и зададе публично
Коментари Харесай

Кирил Радев, човекът с въпросите, недоволен от отговорите: Христо, кажи си

Кирил Радев, който е част от протестиращите и зададе обществено въпросите си към Христо Иванов след видеото за Маджо, направи видеоизявление във Facebook, с цел да изясни позицията си - за какво не е удовлетворен от отговорите на Христо Иванов във връзка сценката на " Орлов мост " нощес. След острата му реакция и заключенията му, че Иванов явно се тормози да организира диалога с Ламбовски пред камера, само че е подготвен да го организира зад камера, протестиращият е бил засипан с рецензии от почитатели на Демократична България, разкрива самият той във видеото, озаглавено " Орлов мост, имаме проблем ".

И продължава да задава въпроси към Христо Иванов. " Това, което се пропуща чисто фактологично, са няколко неща - първото нещо е това, че Христо Иванов бяга и не желае да чуе това, което ще му каже Ламбовски. Очевидно той знае какво ще му каже Ламбовски и знае кой е " тоя ". Очевидно е проблем да води диалог с Ламбовски пред камера ", прави заключението Радев. И разрушава тезата, че Ламбовски е подбудител.

" Ако Ламбовски е бил подбудител или нежелателен събеседник, то за какво се случва втора сценка - на 14 минута и 20- та секунда от записа, Ламбовски за повторно отива при Христо Иванов и поисква втора фотография, а след това споделя " Ще имаш ли две минути " и Христо Иванов споделя " Да, ще имам, дано да свършим ". " Г-н иванов за какво се тормози да съобщи наличието на този диалог? По всяка възможност е извършен подобен след записа, в случай че смята, че няма нищо притеснително. Защо този диалог може да се състои зад камера, само че не пред камера? ", продължава с въпросите Кирил Радев и добавя, че ще разбере, само че най-малко Иванов да изтъкне една основателна причина, заради която желае въпросният диалог за някой, който се обадил на Маджо, да остане прикрит.



Кирил Радев споделя и за последвалите нападки по отношение на него и вкарването му в всякакви схеми, откакто написа " Христо, кажи си, хората ще те схванат ".

" Реакцията в мрежите, оставям настрани реакциите против мен, всевъзможни квалификации чух по мой адрес. Но това, което ме обезпокои, е това, че чух, че хора са се разпределили с други хора, тъй като са мои другари, от един фейсбук статус. Някой, който в никакъв случай не ме е виждал, се е разприятелил с някой различен, който е мой другар, тъй като е мой другар. Заради един конкертен статус ", разкрива Кирил Радев. " Ако на мястото на Иванов беше Борисов или Гешев, Мая Манолова, какво щеше да последва от същите тези хора? Става въпрос за друг стандарт. Когато някой е от нашите, ние го пазиме, само че когато е някой различен, ние сме първите, които палим фитила ", установи създателят на въпросите към Христо Иванов. " Имаме потребност от идентичен стандарт. Законът, моралът, публичният аршин би трябвало да е идентичен ", безапелационен е той и прави заключението, че развиването на страната постоянно се спъва поради делението на " нашите " и " вашите ".

Ето и какво написа още нощес Кирил Радев, с което точно си навлече гневните реакции на последователите на Христо Иванов:

" След моите въпроси към Hristo Ivanov, той дава отговор документално на тях, а не с нормалните и обичани лайфове, само че не цитира мен, а цитира Christo Komarnitski, все едно въпросите са негови, а не мои, макар че съм представен там. Прави се на ударен. Надява се, че в случай че се прави, че ме няма, аз вълшебен ще изчезна.

Прави се на ударен също, че не знае, кой е " тоя ", който се е обаждал на Maджо, като Ламбовски явно препраща към съответна известна на двамата събеседници персона " тоя ", която е осъждана в предходен диалог, който не е бил пред камера.

Иванов прекъсва събеседника с пръст на устните, неколкократно " ШШШШ " -кане и репликата " Чакай в този момент, чакай, че праиме лайф. Не, не, чакай, чакай " и прави две крачки обратно, до момента в който се отскубне от събеседника физически.

Прекъснал го, тъй като не мислел, че " лайфове би трябвало да се трансформират в платформа за разпространяване на сходни сюжети ". Но откакто го прекъснал и не го е чул, от кое място знае, какъв е сюжета, който ще бъде разказан, откакто даже не знае, кой е " тоя "?

Други инцидентни минувачи " споделят всевъзможни информации и разкрития ", само че тъкмо това шерване на Ламбовски по някакъв метод е нежелано от Иванов да се снима пред камера.

Събеседникът най-после се отдалечава и дава обещание " Ще ти кажа след това. "

С други думи Иванов може да разяснява тематиката по-късно откакто " изчака " и към този момент е коментирал най-малко един път тази тематика за " тоя " с неговия събеседник, само че не и пред камера. Радва се на компанията на неговия събеседник и си прави фотография за спомен с него, преди да стане министър председател. Но остават въпроси като (1) какво сподели събеседникът след това и (2) кой е " тоя "?

Hristo, кажи си, хората ще те схванат.

КОЙ е ТОЯ

В последвалото видео Кирил Радев показва съжалението, че хората чакат следващия избавител в лицето на Христо Иванов, какъвто няма да е. Според него протестиращите са го жигосали, тъй като чакат, че " Христо Иванов ще пристигна и ще реши техните проблеми. Магически ще пристигна един избавител и ще реши техните проблеми и той ще ни избави. Съжалявам, само че не съм склонен с тази теза. Няма такова нещо като избавител. Никой няма да реши нашите проблеми, в случай че ние не сме на съответното равнище ", отсича Радев.

И пояснява гнева на почитателите на Христо Иванов към него, които избират да го оправдаят за снощната сценка, при която той знае кой се е обадил на Маджо и не желае да го разяснява обществено.

" Но ти да считаш, че правиш услуга на политическо лице, на което симпатизираш, когато не си задоволително сериозен, затрайваш си, правиш се на ударен, все едно не си видял, каквото си видял, все едно не си схванал, каквото си схванал. Защото желаеме да повярваме, че те са нашите спасители. Защото това смъква отговорността от нас. Много е елементарно, но не работи ", обобщава протестиращият, който се осмели да попита Христо Иванов за Маджо.  

Кирил Радев е приключил Немската гимназия в София, а по-късно стопанска система в университета в Манхайм. Снима хората на митингите, занимавал се е с бизнес и социална активност. Беше и на партийната конференция на ГЕРБ в Тех парка, където се оплака, че момчета са го бутали и са му счупили част от снимачната техника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР