Кирил Петков втрещил австрийците с аргументите си за Шенген. Според

...
Кирил Петков втрещил австрийците с аргументите си за Шенген. Според
Коментари Харесай

Петков втрещил австрийците, провалил срещата на Денков?

Кирил Петков втрещил австрийците с причините си за Шенген. Според него българското участие ще направи храните по-евтини в Австрия. Неадекватното му държание отсрочва визитата на премиера акад. Николай Денков при започване на този месец във Виена, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Странният метод на Кирил Петков в дипломацията би трябвало да помогне на България да бъде призната в Шенгенското пространство до края на годината. Председателят на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната на Народното събрание е провел работно посещаване в Австрия в интервала 28-29 септември. Това посещаване предхожда визитата на премиера акад. Николай Денков, която би трябвало да се състои на 4 октомври, само че е отсрочена с претекста, че канцлерът Карл Нехамер е болен.

Във Виена Петков е осъществил срещи с министъра на външните работи Александър Шаленберг, ръководителя на Комисията по въпросите на Европейски Съюз доктор Райнхолд Лопатка, ръководителя на групата за другарство „ Австрия – България, Румъния “ в австрийския Парламент доктор Харалд Трох.

По време на диалозите си Петков лобира българското участие в Шенген, на което Виена се опълчва поради разнообразни аспекти на миграционната политика

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ акцентира няколко значими посоки за намирането на градивно решение.

Първият и най-съществен мотив в поддръжка на българската кандидатура Петков вижда в огромната геополитика, че участието ни в Шенген ще помогне на Украйна и ще навреди на Русия.

Присъединяването ни ще укрепи защитата на външната граница, акцентира българският политик. Това, съгласно него, ще стане като се освободят 200 български граничари, които сега са на българо-румънската граница. Те ще бъдат изпратени на границата с Турция, която е външна на Европейски Съюз.

Петков също по този начин акцентира, че България в Шенген ще докара и до понижаване на инфлацията в Австрия

Този спад ще се реализира, тъй като ще се улесни и поевтинее превоза на артикули и най-много на храни. Именно по този начин ще се основат и изискванията за понижаване на инфлацията, изяснява вижданията си съпредседателят на ПП-ДБ.

Не по-малко значим мотив за Петков е и свързаността. Според него българското участие ще изиграе значима роля във връзка с енергийната съгласуваност и сигурност на Австрия, чисто човешки това значи – ток и газ ще текат без паспортни инспекции, акцентира Кирил Петков.

Австрийските домакини остават учудени от този метод, заявявайки, че причините на Петков са нови за тях. Но зад тази дипломатическа вежливост се крие съществено неодобрение.

Вбесена от несъответстващото държание на Петков австрийската страна отсрочва плануваната за 4 октомври аудиенция на българския министър председател акад. Денков

Като претекст е посочено заболяване на премиера Карл Нехамер. И за българските, и за австрийските дипломати не е загадка, че няма никакво заболяване. Ако тематиката не беше толкоз значима за нашето общество и бизнес, можехме да се пошегуваме, че австрийците са се нуждаели от време да изчислят с какъв брой ще спаднат цените на храните…

Това не е първата интернационална изява на Петков, която „ вместо да изпише вежди, вади очите “ на България

Неотдавна отново по австрийска линия се наложи да бъде опровергаван, този път от президентската институция. Твърденията му, че Виена е поискала промяна на службите за сигурност, като изискване за приемането в Шенген, беше опровергано по време на гостуването на Волфганг Соботка, ръководител на Националния съвет на Австрия. Той беше в страната ни на 10 октомври по покана на ръководителя на българския парламент Росен Желязков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР