Кирил Петков: Та, мисълта ми е, че, аа, Радев ще

...
Кирил Петков: Та, мисълта ми е, че, аа, Радев ще
Коментари Харесай

Запис № 5 с ПП: Овладяване на службите и измъкване на информация от ДАНС и икономическа полиция

Кирил Петков: Та, мисълта ми е, че, аа, Радев ще го играе, само че в действителност в случай че стане…, мисля, че би трябвало да има поддръжка и от външните служби в тая смяна. В службите и да го играеме по-сериозно.

Христо Иванов: Аз тука…

Кирил Петков: Точно.

Асен Василев: Да, само че в екип, пет-десет човека… 

Христо Иванов: … тъй като истината е, че ние… ние правим… Назначаваме и ще сътворяваме нова… Там е…

Асен Василев: А-а…

Христо Иванов: От Българска народна банка, от… То за това е условието… няма един път на … години и в действителност и просто да сме решили, а с техен … Наистина той може да се прави на вманиачен, когато става дума за нещо, работа, която е дебната от американците…

Асен Василев: Няма да се получи.

Христо Иванов: …

Асен Василев: Така ще, по този начин ще е.

Христо Иванов: И аз почтено казано на този развой бих гледал към тях по-сериозно, отколкото…

Асен Василев: Мхм.

Христо Иванов: Защото това правителство…

Асен Василев:  Да.

Христо Иванов: Дет се вика… а по този начин, че… спускат, само че ние… и някъде даден фокус, щото може да се окаже, че в случай че ние можем да се … това може да е било по-голямо значение, само че факторът е…

Асен Василев: Точно.

Кирил Петков: Финансов.

Асен Василев: Именно.

Христо Иванов: А в този момент, а в този момент, правилно, че някъде би трябвало се напъваме, само че би трябвало да намериме…, може да свърши…

Кирил Петков: Мога да ревизира американците…

Мъж: Да…

Мъж: То е било от шест.

Атанас Атанасов: Ние в случай че отидем…

Мъж: А-а…

Асен Василев: Да. Така. Опции.

Мъж: В смисъл?

Атанас Атанасов: Не, не, бе, човек, може за заместител за началник пиша, аз не подвигам на тоя… Трябва едно и второто, което е, а за тези служби? В Америка по този начин вършат, апропо, в тези служби шефът не би трябвало да е артикул на службите. Щото, когато е артикул от вътрешната страна, той е с вътрешни зависимости. В смисъл… да…

Асен Василев: Там са политически назначения.

Атанас Атанасов: … Там би трябвало да се постави човек, който има политическа задача да свърши избрана работа. Петър /б.р. Петър Петров – комплициран за зам.-шеф на ДАНС от ПП/ДБ/ го постави заместител и там началник на еди кой си отдел.

Асен Василев: Да, то наистина…

Атанас Атанасов: Между другото не желая да го наскърбявам момчето, почитам го, само че ние дружно работихме в комисията и… Тоест не е дораснал за…

Христо Иванов: А, на тея задания.

Атанас Атанасов: Щото тия организации, те са с мандати пет години.

Кирил Петков: Инспектората нали ще са, което в действителност е, аааа, има дори пълномощията да…

Атанас Атанасов: Той втори мандат изкарва в този момент. Втори.

Мъж: Ако откажем да действаме това…

Атанас Атанасов: …

Мъж:…

Христо Иванов: Е, това ще го създадем наложително.

Атанас Атанасов: Страшен вид. Защо го споделям това? Много е значима информацията от вътрешната страна кой кой е, с цел да знаеш на кой да заложиш.

Асен Василев: … Това, което желая да кажа, аз не съм срещу да употребяват информация, където имат. Примерно, нали за финансите аз имам информация. И ние сме били … в някаква степен, не във всички.

Атанас Атанасов: Добре. Трябва да ги познават…

Асен Василев: А-а… Основни играчи се познават. Другото, което е, аа, бидейки в съпротива видяхме къде потеглиха да мърдат пластове. Тематично. Това също даде доста информация. Видяхме Радев кои подмени. Значи всички назначения на Радев са зад под ножа.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Нали, това също е информация. Аз не споделям да го вършим на сляпо.

Атанас Атанасов:…

Асен Василев: Аз не споделям да го вършим на сляпо, само че това, което споделям е, че това би трябвало да се случи бързо, стремително и едновременно. За да излезе като една обща /не се разбира/, като един общ лист.

Мъж: Да.

Асен Василев: И да се каже – това са на Радев фрагментите и ги изхвърли! Както Радев като пристигна, той пристигна с един лист с назначения и безусловно в границите на две-три седмици направи такава чистка.

Мъж: Това, което сподели, че ти трябва…

Асен Василев: Да. И, и доста бързо, и..и…и…това не значи, че ние няма да сме създали един проект с информация, примерно. И в границите на седмица да се събере каквото се събира и по-късно да се…

Атанас Атанасов: Да, виж, а..а.., нали тука, а.., работя, както се споделя, аз си давам сметка какъв брой е дейно, да, администрацията като цяло е това да им вземеш страха.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: Това е доста значимо.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: … което приказваме, само че това би трябвало да бъде добре, само в този момент двете места, където има задоволително информация. Затова едното е ДАНС, другото е Икономическа полиция на Министерство на вътрешните работи.

Асен Василев: Мхм.

Атанас Атанасов: Там би трябвало доста бързичко, само че ся би трябвало да измениме законите и става комплицирано, нали, доста бързичко там да измъкнем цялата информация, тъй като Икономическа полиция за огромната част от министерствата и тези, които се занимават с пари и по този начин нататък, знаят кой краде, кой кой е.

Асен Василев: Да.

Атанас Атанасов: И т’ва всичко това го знаят. Дансаджиите също имат избрана информация за избрана част от администрацията. Въпросът, че ние няма да имаме бърз достъп до тая информация.

Мъж: Ако ДАНС, в случай че ДАНС е постоянно, Министерство на вътрешните работи има значение кой ще е основният секретар, да ти кажа. Министърът няма съгласно мен задания. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи е индивидът, който… Така че това са петте фигури…, които ще … Ние ще станем ли?… А не… дали са вътре.

Лена Бориславова: Ми аз мисля, че министъра на финансите е добре.

Чуйте целия запис 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР