Кирил Петков се прочу в САЩ с расистки изказвания. Водещият

...
Кирил Петков се прочу в САЩ с расистки изказвания. Водещият
Коментари Харесай

Американско тв шоу се гаври с изцепките на Петков за бежанците

Кирил Петков се прочу в Съединени американски щати с расистки изявления. Водещият на едно от най-популярните тв формати в Америка „ The Daily show ” Тревор Ноа цитира думи на премиера, в които той съпоставя украинските бежанци с останалите, като съгласно Петков украинците са европейци и образовани хора.

„ Няма за какво да се спекулира, третират украинските бежанци по друг метод спрямо тези от Африка или Близкия изток. Защото министър-председателят на България сподели: „ Това не са бежанци, те са европейци. Тези хора са интелигентни, те са образовани хора “.

Да, малко е шокиращо бих споделил. В същото време ще кажа, че съм впечатлен, че министър-председателят на България е намерил време, с цел да се запознае с повече от 1 милион бежанци, които напуснаха Украйна последната седмица. Сигурно е провел доста диалози от вида: Здрасти, по какъв начин си, одобрявам те “, съобщи водещият Ноа.

„ The Daily show ” показва новините по забавен и занимателен метод още от 1996 година. Така страната ни с помощта на Петков стана известна с расизъм по отношение на бежанците. Водещият Тревор Ноа пък е един от най-популярните демократични стенд ъп комици в Америка. Той води шоуто от 2015 година.

Не липсваха и гневни мнения към видеото на Ноа. Българинът Станислав Русинов написа: “Аз като българин съм извънредно компрометиран от тези думи. Подобно държание е неприемливо ”.

„ Съжалявам, другар, само че министър председателят ви има потребност от психическа помощ, знам, че множеството българи не са съгласни с такова изявление “, написа Хавин Мамо от Кюрдистан.

Русинов разяснява, че смешното в тази ситуация е, че Кирил Петков е приключил в „ Харвард ” и е живял в Канада няколко години. „ Когато го избрахме, чакахме с неспокойствие да имаме образован министър председател. Въпреки това през последните месеци, откогато той завоюва последните избори, неговият кабинет и самият той направиха доста неточности, нелепи мнения и внезапни завои в българската политика ”, изяснява той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР