Кирил Петков се опитва да купува депутати от Има такъв

...
Кирил Петков се опитва да купува депутати от Има такъв
Коментари Харесай

От ИТН се оплакаха, че Кирил Петков опитва да купува депутати, убеждава ги

Кирил Петков се пробва " да купува " депутати от " ИТН ", оповестиха в следващ трагичен опит от партията на Слави Трифонов. Преди ден, когато стана ясно, че Има Такъв Народ напуща обединението, министър председателят напълно намерено сподели, че се надява да има най-малко 12 депутати от тази парламентарна група, които да поддържат ръководството. Днес в присъщото си говорене Тошко Йорданов заприказва за предатели, които умират първи.

Засега публично, че е имало диалози с него, заяви депутатът от Има Такъв Народ Кирил Симеонов.

" Вчера получих позвъняване от Кирил Петков с молба да се забележим, след което имахме къса среща, на която той ми сподели, в случай че мога, да си премисля позицията. Да не хвърляме страната в безпорядък ".

Това сподели в коридорите на Народното събрание Симеонов. Той посочи, че министър председателят не му е предложил нито постове, нито пари.

Депутатът от Има Такъв Народ описа, че е загатнал това на негови съпартийци - Ива Митева, Тошко Йорданов и Любомир Каримански.

Петков също по този начин му е споделил, че е разговарял и с други депутати от Има Такъв Народ, само че не е споделил с кои тъкмо.

" Аз му споделих, че му благодаря за диалога и си отпътувах ", сподели Кирил Симеонов, допълвайки, че остава предан на партията си.

Ива Митева също удостовери, че нощес Симеонов ѝ е споделил, че министър председателят му се е обаждал, с цел да го убеждава в посока да поддържа държавното управление и да гласоподава за бюджета.

" Чухме министър председателят още оня ден да приказва за 12 депутати и очевидно сега ги търси. Ако това е моралът, за който приказва, в случай че това е битката с корупцията - приветствам го ", сподели Митева.

Според шефа на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че Кирил Петков е разговарял и с други трима депутати, с изключение на с Кирил Симеонов, само че не уточни кои са те.

" Не мога да подсигурявам за нито един човек на света по какъв начин ще постъпи в стресова обстановка. Но ние сме тук за идея, а не с цел да ни купуват един по един. Може някъде да има изменник. Но те постоянно умират първи. Освен това позорът, който ще си лепне на челото, си е негов избор ", продължи Йорданов в стила на партиен секретар от първите години след 1944 година

Той още веднъж повтори фразеология, което очевидно доста си харесва - Кирил Петков бил " Татяна Дончева в панталон ", намеквайки за историята с 500К, в която съгласно описа на към момента спортния министър Радостин Василев Дончева му пишела на салфетка предложения за пазаруване на депутати от Има Такъв Народ.

" Не мога да потвърдя дали е имало среща ", разяснява в коридорите ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, който добави, че явно не е участвал на сходен диалози и че не се споделя " Кирил ", имайки поради имената на двамата спрягани участници в диалога.

" Тази изразителност не идва от нашата парламентарна група. Ние не вършим предложения, не купуваме, не раздаваме постове и бюджети за ръководство. И това е повода да се стигне до това напрежение в обединението и излизането на коалицинни сътрудници ", добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР