„Кирил Петков реши, че сам ще реши всичко, без да

...
„Кирил Петков реши, че сам ще реши всичко, без да
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Петков беше подведен от Скопие, че има бързо решение и е възможен компромис

„ Кирил Петков реши, че самичък ще реши всичко, без да се вслуша в мнението на всички хора, които са полагали старания през последните 30 години да разрешат въпроса в РСМ. България би трябвало да позволи този въпрос. България явно ще поставя доста старания, тъй като явно управляващите в Скопие нямат никакво предпочитание да имат обикновено отношение с нас”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” журналистът Любчо Нешков.

По думите му не е допустимо кабинетът да поддържа абсолютно участието на РСМ в Европейски Съюз, без да каже на Народното събрание и президента. „ Мисля, че на процедура това е невероятно. И изказването на премиера от петък вечер удостоверява това мое мнение. Дали ще има КСНС тъй като вицепрезидентът се усъмни в това дали би трябвало да има – не е значимо. По-важното е дали Кирил Петков има нещо, което да заяви на този Консултативен съвет. В случая обстановката е по-драматична в друга посока – Кирил Петков разреши през тези 6 месеца да бъде измамен от македонските управляващи, че е допустимо бързо решение и е вероятен компромис ".

Според него министър председателят при започване на годината е обещавал вести всяка седмица, само че в петък е признал, че това не води до никакъв резултат. „ Икономическите връзки са на равнището от преди пандемията. Инфраструктурата е на равнището от Бивша Югославия от преди 30-40 година. В културата, в превоза – имаше обещания, които не се случиха”, акцентира той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР