Кирил Петков прочете реч от трибуната на парламента в защита

...
Кирил Петков прочете реч от трибуната на парламента в защита
Коментари Харесай

Вместо аргументи: Петков от трибуната говори за джипа на мъжа на госпожа Арнаудова

Кирил Петков прочете тирада от трибуната на Народното събрание в отбрана на политиката на кабинета. Премиерът обаче вместо да изнесе действителни причини за оправянето на кабинета, се концентрира към джипа на мъжа на някогашния шеф на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова. Името ѝ беше забъркано, с цел да може Петков да се похвали, че кабинетът бил почнал следствие на „ Турски поток ”, който коствал 3 милиарда лв. и не ни бил дал никаква диверсификация, а „ може би ще откриел изпълнителят на този план е дал нов джип на мъжа на госпожа Арнаудова ”.   

„ Това държавно управление няма да позволи да се краде от българския поданик. Тези, които са го правили по-рано, рано или късно ще стигнат до действително правораздаване “, сподели министър председателят пред депутатите в Народното събрание.

Той цитира претекстовете на опозицията за настояването на вота на съмнение и прикани за разсъдък.

„ С тези претекстове вие на следващия ден би трябвало да извършите решение и имате действителния късмет да вкарате страната в политическа рецесия по време на война “, каза  Петков като се обърна и към депутатите от „ ИТН “.

„ Много от вас са влезнали с чисти цели и намерения и не сте предполагали, че вашите водачи ще хвърлят България на произвола в този сериозен миг “, сподели Петков. „ Вие сте тези, от които завиясят 7 милиарда българи и ви приканвам да се сетете се за вашата клетва като народни представители. Там няма Слави Трифонов, там няма господин Борисов, нито Доган, нито Митрофанова. Вие се заклехте в името на България. Нека тази клетва ви води във вашето решение “, добави министър председателят.

Премиерът изреди преди този момент всички стопански индикатори и промени, реализирани от държавното управление.

Речта провокира особени страсти в групата на Има Такъв Народ. Тошко Йорданов и Станислав Балабанов станаха на крайници и с бурни ръкопляскания изпроводиха Петков до мястото му. Наложи се ръководителят на Народно събрание да ги помоли да заемат местата си. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР