Кирил Петков посочи условията, при които България отново ще е

...
Кирил Петков посочи условията, при които България отново ще е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако нямаме 121 гласа с БСП и ДБ, отиваме на нови избори

Кирил Петков уточни изискванията, при които България още веднъж ще е изправена пред избори. Той е категоричен, че Бойко Борисов не може да бъде сътрудник на партията му след изборите. Борисов не може да промени правосъдната система, тъй като ще бъде обиден от нея, счита, съобщи Петков в изявление за " Дневник ".

" Или имаме 121 гласа с БСП и " Демократична България ", или ще имаме още веднъж служебно държавно управление - това са двата съществени сюжета ", сподели някогашният министър председател. Той също по този начин не позволи партньорство с партията на Слави Трифонов  " ИТН ", която още веднъж назова " троянски кон ", и с " Български напредък " на Стефан Янев.

Според вътрешни изследвания на " Продължаваме промяната " разликата с ГЕРБ преди изборите се стопява и има капацитет да бъде наваксана.

Петков дефинира служебното държавно управление като популистко и даде образец с несполучливите опити да се договаря с " Газпром ".

Той описа, че не се е чувал с президента от дълго време и предпрочете да не дава отговор по-подробно за връзките им. " Радев не взе участие на тези избори ", счита Петков и дефинира идния избор като решение за края на прехода и присъединяване на Борисов в него.

На въпрос дали е склонен с оферти от правосъдния министър Крум Зарков нов антикорупционен закон, Кирил Петков отвърна, че мнението на " Продължаваме промяната " е, че членовете на антикорупционната комисия би трябвало да бъдат избирани от Народното събрание и не одобряват квота на президента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР