Кирил Петков показа графика с данни от НСИ в кулоарите

...
Кирил Петков показа графика с данни от НСИ в кулоарите
Коментари Харесай

Кирил Петков: Когато ГЕРБ спре да управлява, раждаемостта се повишава

Кирил Петков сподели графика с данни от Национален статистически институт в коридорите на Народното събрание, съгласно която при ръководство на ГЕРБ равждаемостта пада.

" Това е коефициентът на плодовитост, който измества раждаемостта. По време на ГЕРБ, тези години, тя е доста ниска. ГЕРБ свършва да ръководи и тя скача нагоре. Защо? Не тъй като нещо доста трагично се е случило. Защото има безвъзмездни детски градини, тъй като хората видяха сигурност, тъй като приходите се качиха, тъй като минималната работна заплата се качи доста пъти повече, в сравнение с през годините на ГЕРБ. За страдание, тази статистика демонстрира, че в случай че се върнем в остарелия модел, да, демографската рецесия ще продължава да е проблем ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на Петков и съобщи, че ръководството през последните 9 месеца е било взаимно с ПП-ДБ. " Много забавни бяха тези дни. Всъщност най-интересно беше за раждаемостта, че сме повишили с 9 месеца. Това всеобщо се усетило като сигурност и всеобщо се нараснала раждаемостта! Това държавно управление нещо доста хубаво свърши ", разяснява Борисов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък видя избирателен трик от страна на Кирил Петков. " Тези момчета не си откриха място в политиката. Не знаят и те защо се борят. То не беше правосъдна промяна, то не бяха регулатори, то не беше корупция - всичко опаковано като изменничество към гласоподавателите, тъй като се прегърнаха с мафията. Приписаха си нарастването на минималната работна заплата, сага си приписаха и растежа на раждаемостта. Обясняваме си го като избирателен трик ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР