Кирил Петков поиска от Румен Радев да свика КСНС. Темата

...
Кирил Петков поиска от Румен Радев да свика КСНС. Темата
Коментари Харесай

Петков иска да пусне РСМ през КСНС: Жалко, че позволихме на тези политически инфантили да поемат управлението

Кирил Петков изиска от Румен Радев да свика КСНС. Темата е повече от изненадваща, а точно връзките си районен съд Македония. Искането на премиера идва единствено ден след следващото посещаване на европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи. Само за последните седмици това е второ идване на Вархеи у нас, като до броени седмици би трябвало да се реши ветото наложено от България за еврочленството на прилежащата ни страна. Петков обаче не помни, че при започване на мандата му подобен КСНС беше извършен точно по тази тематика, като резултатът беше препотвърждаване на позицията взета от Народното събрание. Думите на Петков провокираха вълна от мнения в обществените мрежи, които се изумяват от късата памет на министър-председателят:

Петър Волгин

Все се надявах, че към ПростоКиро има и смислени хора, които са в положение да компенсират очевадните му дефиците в регионите външна политика, история, логичност, реторика, обща просвета и даже граматика. Обаче вярата ми дефинитивно се изпари. Няма по-безсмислена концепция от последната „ оригиналност “ на ПростоКиро за КСНС при президента Радев по тематиката РСМ.

Може би Киро не е в положение да помни нещо случило се преди няколко месеца, само че подобен КСНС към този момент имаше. И нищо, но в действителност нищо не постанова свикването му сега. Фактът, че у нас през ден се мъкнат всякакви брюкселски чантаджии, изощо не е причина да променяме кардиналната си позиция по отношение на Скопие.

Може би Киро и компания се надяват да трансферират върху президента желанието си за осъществяване на национално изменничество, обаче е доста неуместно от тяхна страна да се надяват, че той ще се върже на подобен плосък номер.

Крайно време е Кирчо да порасне и да осъзнае, че би трябвало да носи отговорност за дейностите си. Сам. Тоест, откакто е решил да продава националните ползи, дано излезе и откровено съобщи това. И да не се крие зад тила на Радев, Лена или някой консултант. Много е тъпо, че позволихме на тези политически инфантили да поемат ръководството на страната. За всички ни, даже и за тях самите, ще бъде по-здравословно, в случай че тези егоманиаци си тръгнат по-бързо от властта

Мая Манолова

Премиерът приканва по малкия екран Румен Радев да свика КСНС за Северна Македония! А за какво самият той не свика Съвета по сигурността към Министерски съвет?! И двата са единствено консултитативни органи. Дали го прави, с цел да хвърли " горещия картоф " Северна Македония на Радев? И в случай че КСНС ще взема решение външната политика на страната, то за какво са ни Народното събрание и ръководещите партии? За да се скрият зад президента? Със препоръки и разбори ли ще се пази националното ни достолепие? Какви съвещания още им трябват, с цел да осъзнаят, че компромис с правата на българите в Северна Македония, с кражбата на история и с езика на омразата не може да има! Конституцията, господин министър председател!

Соня Колтуклиева

Кирил Петков прикани президента Радев да свика Консултативния съвет по националната сигурност (КСНС) за “състоянието на договарянията сред България и Северна Македония.”

Защо още веднъж? Не беше толкоз от дълго време, когато КСНС удостовери решението на Народното събрание за налагането на несъгласие върху приемането на РСВ в Европейски Съюз.

Какво се промени за няколко месеца?

- Македонците сатанаха още по-ожесточени против българите.

- С грозни обиди беше посрещната българска държавна делегация в македонски градове.

- Самолетите София - Скопие -София стопираха да летят.

- Инвеститори от Северна Македония не пристигнаха в България.

- Български и македонски астронавти не полетяха към Космоса, дори футболна среща не се състоя.

Изобщо… стана по-лошо, в сравнение с беше преди Кирил Петков да се захване с тази работа. Както и с всяка друга, прочее.

Кирил Петков за какво се прави на у̀лав и прави нас на балъ̀ци?! И Урусла фон дер Лайен пристигна в София, и него самият го извикаха във Вашингтон, с цел да му разпоредят България да отдръпна ветото си, с цел да се разчисти пътят на Скопие и Тирана към Брюксел.

Слави пък да вземе да се вдигне с целия си растеж и да се яви на „ Дондуков “, с цел да обясни, че той взаимни отстъпки по македонския въпрос няма да прави. Нали?!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР