Кирил Петков отказа да признае за разговорите с Борисов в

...
Кирил Петков отказа да признае за разговорите с Борисов в
Коментари Харесай

Кирил Петков отказа да признае за разговорите с Борисов в Самоковския манастир, не било важно

Кирил Петков отхвърли да признае за диалозите с Борисов в Самоковския манастир. Въпреки настойчивите питания на Цветанка Ризова от БТВ той съобщи, че няма да отговори на този въпрос, тъй като не бил значим, препращайки тематиката към формалните диалози сред ГЕРБ и Политическа партия в Народното събрание, които били значими. 

 

" Аз, Борисов и Алексей Петров в никакъв случай не сме имали среща, безапелационен е съпредседателят на " Продължаваме промяната ". Никога не съм получавал позвъняване от Алексей Петров и инструкции с кого да се видя ", непрестанно повтаряше Петков по време на изявлението. Всъщност никой не е казвал, че има среща сред Кирил Петков, Бойко Борисов и Алексей Петров. Петков да отхвърля изказване, което не съществува, а водещата не реагира. 

Имало среща сред бащата на Кирил Петков - Петко, Бойко Борисов и Алексей Петров в централата на ГЕРБ, къдетое контрактувана срещата Борисов-Петков-Василев в Самоковския манастир. 

 

" Първата ни среща с Борисов по сформирането на държавно управление беше в българския парламент, твърди Кирил Петков, което е откровена неистина. Защото в Самоковския манастир са били контрактувани всички елементи по сформирането на държавното управление, в това число и претендентите за министри.

 

„ Единствените хора, които взеха решение за влизане в разговор с Борисов, сме аз, Асен Василев и водачите на „ Демократична България “, съобщи няколко пъти Кирил Петков в предаването " Лице в лице " по bTV, отбягвайки отговора за срещите в Самоковската обител.

Слухове за присъединяване на Алексей Петров в сформирането на държавното управление се появиха скоро след гибелта му на 16 август. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява при започване на септември, че Алексей Петров не е взел участие в диалозите за основаване на държавното управление, само че е осигурявал само логистиката за срещите сред ГЕРБ и ПП- Демократична България.

 

За срещите на Борисов, Петков и Василев в Самоковския манастир изнесоха информация както Борисов, по този начин и Румен Христов. Оказа се, че за тези срещи знае и премиерэт Николай Денков, който съобщи обществено, че преди " срещите в манастира " неговата кандидатура за министър-председател е била утвърдена.

 

По информация на Епицентър. бг самият Кирил Петков избира Самоковския девически манастир за първите срещи на помиряване с Борисов. И диалозите там, преди да застанат дружно водачите публично в Народното събрание, са били не един и два, а няколко. 

На тези срещи е контрактувано всичко, което след това ни се показа като " сглобка ". 

 

Кирил Петков отхвърли концепцията на атлантици като Плевнелие, Паси и Поптодорова да се вкарва в конституцията участието в НАТО и Европейски Съюз.  Това е " прекомерно ".  Ние сме изявени евроатлантици и не е належащо, уточни Петков.

 

Кирил Петков назова " ченгеджийски номера " и " подправена вест " информацията, че бащата, дядото, чичото, бабата,и роднините по мйчина линия са били висши функционери на Държавна сигурност, измежду които и генерали.

 

Васил Терзиев не може да бъде виновен за биографиите на родителите, на бабите и дядовците си, само че за своята - може, сподели Петков. И назова " ченгиджийски номера " диалога за роднините.

 

Вместо да се приказва за това, че Терзиев е образовал 30 000 деца, се приказва за роднините му, възмути се Кирил Петков.

 

И по тази тематика Кирил Петков излъга, тъй като школите по места се финансират или от общините, или от бизнеса, или от други благодетели, които обезпечават безплатното образование на децата, а не със средства на Васил Терзиев.

 

 

„ Доволен съм да кажа, че освен като коалиция, а като общественост се явяваме в цяла България. Имахме доста разногласия за кметове. Те бяха от най-хубавите разногласия, тъй като всички бяха с брилянтни биографии. В няколко града събрахме тим – Васил Терзиев и Борис Бонев в София, Ивайло Старибратов и Манол Пейков в Пловдив. Дава ми вяра, че ще имаме много положителни претенденти “, сподели още Петков.

 

Имахме разногласия, само че се явяваме дружно като общественост, съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Той разяснява по този начин търканията в обединението Политическа партия - Демократична България преди кметските избори.

 

Събрахме тим - тим на общността, безапелационен е съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

 

30 хиляди деца са се образовали гратис в компютърните технологии в учебните заведения на Васил Терзиев, сподели няколко пъти той.

 

„ Васил Терзиев не може да е виновен за биографията на родителите си. Номерата да се употребяват баби и дядовци нямат късмет. Днес си приказвах с него и той сподели – какво в случай че има детски градини, вместо казина имаме в София. Мисля, че може да се случи регулация на казината, с цел да се понижи броят им “, уточни Петков.

„ Работа на Константин Бачийски беше връщането на „ Капитан Андреево “ и държавната лаборатория на границата “, разяснява Петков във връзка с кметските избори в Бургас.

„ Това, което се случи е, че имахме доста диспути в общинските листи. В Пловдив и Варна сме 50 на 50. Няма да управляваме като коалиция, а като общественост. Според мен е добре депутатите да излязат във почивка за локалните избори “, акцентира съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

„ Разчертали сме всеки пленарен ден за септември. Калкулирали сме ваканциите и комисиите. Разбрали сме се и с ГЕРБ, с цел да можем да се движим с вярното движение и преди локалните избори да сме свършили със законите за антикорупцията, персоналния банкрут, законите по Плана за възобновяване и развиване “, сподели още той.

Антикорупционният закон ще бъде признат преди локалните избори, като той е синхронизиран с Европейската комисия и ще получи поддръжка от ГЕРБ, безапелационен е Кирил Петков.

Според него в Плана за възобновяване не се насочват средства към избрани компании.

Политическият разговор

„ Това, което мога да кажа, е, че никакви емисари не можеха да ни повлияят. След петите избори осъзнахме, че сме втора политическа мощ. Ако не седнем да приказваме, отиваме на последващи избори и нищо нямаше да се промени. В служебните държавни управления видяхме завой на изток и връщане на корупционни практики. Първата среща беше сред мен, Асен Василев и Бойко Борисов “, сподели Петков.

„ Нито едно решение в тази сглобка не е направено от боязън и изгода. Движи ни единствено възприятието на дълг “, добави той.

„ Аз, Борисов и Алексей Петров в никакъв случай не сме имали среща. Аз в никакъв случай не съм имал позвъняване от Алексей Петров “, разяснява Петков.

 

Промяна в държавното управление ще има, в случай че и двете обединения сме съгласни, уточни Кирил Петков.

 

Според него е " прекомерно " да се вкарва в конституцията участието в НАТО и Европейски Съюз.

 

Популистки политици се пробват да сложат един празник против различен празник. Трети март има място, само че желая моите деца да споделят - ние сме потомци на просветители. Една нация, с цел да не бъда манипулирана и използвана, би трябвало да бъде образована, сподели още Кирил Петков.

 

Според него Народното събрание би трябвало да излезе във почивка за локалните избори най-малко за две седмици.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР