Кирил Петков от вчера се похвали, че победата ще е

...
Кирил Петков от вчера се похвали, че победата ще е
Коментари Харесай

Кирил Петков се похвали с кмет, минал от ДПС през ГЕРБ в ДБ до ПП

Кирил Петков от през вчерашния ден се похвали, че „ успеха ще е огромна и с доста “ в община Хитрино. Лидерът на Политическа партия разгласява фотография със знаковия кмет на общината Нуридин Исмаил, който мина през няколко партии и обединения в предишното и постоянно им осигуряваше предизвестена победа с доста.

Исмаил в началото бе част от Движение за права и свободи, а по-късно за малко се присламчи към ГЕРБ. През 2021 година зави през „ Демократична България “, с цел да пристане най-после на „ Продължаваме промяната “.

Нуридин Исмаил неведнъж е доказвал, че има инструментите да дефинира саморъчно изборните резултати.

За мощния надзор на кмета красноречиво приказват резултатите да вземем за пример на Демократична България в Хитрино през 2021 година. През април обединението има извоювани 20 гласа. През юли Нуридин Исмаил към този момент „ работи “ за тях и внезапно бележат растеж на 1113 гласа. Когато през есента общината минава в контрола на Политическа партия, а Демократична България се връщат на скромните 12 гласа. 

Нуридин Исмаил кметства в Хитрино от тъкмо 20 години и в по-голямата част от тях общината бе считана за бастион на Движение за права и свободи. Завоят към ГЕРБ беше изработен през 2016 година след нещастието с взривени влакови цистерни в селото, при която починаха седем души. Тогава държавното управление на Борисов отпусна средства за възобновяване на селото.

Как обаче кметът се оказва „ притеглен “ за идеите на Директива за птиците и „ смяната “, остава тайнственост.

„ Тъжното е, че на тези места хората зависят от локалната власт и дотам са подготвени да я обслужат, че са подготвени да поддържат този, на който кметът симпатизира “, разяснява през 2021 година Ива Лазарова от Института за развиване на обществената среда пред „ Свободна Европа “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР