Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ

...
Кирил Петков от Продължаваме промяната и Жечо Станков от ГЕРБ
Коментари Харесай

Скандал между Кирил Петков и Жечо Станков в НС

Кирил Петков от " Продължаваме промяната " и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в Народното събрание. В разногласието се намесиха и някогашният енергиен министър Теменужка Петкова, и някогашният финансов министър Асен Василев.

Първо на брифинг в постройката на Народното събрание от ГЕРБ обявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи в България, което слага под риск енергийната сигурност на страната и обрича над 100 хиляди души да останат без работа.

Планът за възобновяване и резистентност не планува затваряне на въглищните централи разгласи минути по-късно съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) Кирил Петков.

И давата брифинга бяха във връзка среща, състояла се по-рано в Народното събрание, със Селин Гауер, Генерален шеф на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия.

В срещата участваха депутати, членове на разнообразни парламентарни комисии. Тя е организира при закрити врата. На нея беше и отрасловият вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Кирил Петков се обърна към ГЕРБ-СДС, като уточни, че намаляването на въглеродните излъчвания с 40 % е стартирано от тях с подписването на Целите на Европейски Съюз за понижаване на въглеродните излъчвания.



" Не би трябвало да се учудват, нито да не помнят, че те бяха хората, които подписаха тези цели ", разяснява Петков. Той уточни, че съгласно представителя на Европейската комисия – Селин Гауер, 40-процентното понижаване на въглеродните излъчвания е допустимо, без да е нужно да се затварят Топлоелектрическа централа – посредством сезонно балансиране.

Петков изясни, че това значи през лятото, когато има повече слънце, централите с възобновими енергийни източници да работят на цялостни обороти, а въглищните – на по-ниски.

" Тази опорка и политическа дъвка на ГЕРБ-СДС и " Възраждане " беше разрушена ", съобщи Петков.

Той обаче беше пресечен от Жечо Станков от ГЕРБ. Последва говорене един през различен.

Тогава Кирил Петков лиши микрофона на Станков, който си откри различен. Петков го предложения на трибуната до него, а Станков стартира да изброява какво чакат жителите – саниране, топла вода, електрическа сила. На това Петков отвърна: " Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 милиарда за турската тръба... "

Намесиха се и Теменужка Петкова от ГЕРБ, и Асен Василев от Политическа партия.

" Счупихме всички корупционни практики и от това доста ви боли ", сподели Василев.

При опит на Кирил Петков още веднъж да даде изказването си, Станков съобщи: " Пълна неистина. В проекта написа, че 83% от централите би трябвало да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български жители желаят това. Хората заплащат по-високи сметки, с помощта на вашата политика в енергетиката ".

Кирил Петков отговори, че Политическа партия в никакъв случай няма да поддържат ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Теменужка Петкова му отвърна: " Вие пък имате парапети ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР