Кирил Петков огласи разговор с Урсула фон дер Лайен за

...
Кирил Петков огласи разговор с Урсула фон дер Лайен за
Коментари Харесай

Немски евродепутат след записа от „Промяната“: Нямаме нужда от криза с еврото!

Кирил Петков огласи диалог с Урсула фон дер Лайен за “заобикаляне на разпоредбите ”
Реакциите в Брюксел след скандалните изявления от записа на Националния съвет на “Продължаваме смяната ” не стопират към този момент трети ден. Либералът Мориц Кьорнер, народен представител в Европейския парламент от Германия, разгласява частта от обясненията на Кирил Петков за заобикалянето на разпоредбите за влизане в еврозоната от страна на България. “Твърди се, че Урсула фон дер Лайен скрито е дала обещание на българските държавни договарящи да одобри България в Еврозоната, даже в случай че страната не дава отговор на нужните условия за това. Трагична неточност. Еврокриза 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем сега ”, декларира в Туитър Мориц Кьорнер.

‼️Leak‼️
Ursula von der Leyen soll bulgarischen Regierungsverhandlern geheim zugesagt haben, Bulgarien in die Eurozone aufzunehmen, selbst wenn Bulgarien die notwendigen Konditionen dafür nicht erfüllt.

Tragischer Fehler. Eine Eurokrise 2.0 ist das Letzte, was wir zurzeit…
— Moritz Körner (@moritzkoerner)

Когато Петков изяснява пред Националния съвет за диалога си с председателката на Европейската комисия, той споделя, че Урсула фон дер Лайен е дала обещание съпорт, само че с молба от нейна страна, “да не бъде
представена ”. Петков обаче огласява пред членовете на Народно събрание на Природен парк диалога, а откакто депутатът Радостин Василев даде записа на медиите на специфична конференция, от Брюксел представител на Европейската комисия в началото назова записа “с неразбираем генезис ”. “Това, което е ясно е, че има критерии, които се отнасят за влизането в Шенген и ръководителят беше доста безапелационна в своята поддръжка и за България, и за Румъния що се отнася до влизането им в Шенген, мисля, че това стана доста ясно. Има и доста ясни критерии за влизането в еврозоната. Разбира се, ръководителят и цялата Комисия, дано ви напомня, че не е единствено ръководителят, а цялата Комисия, а след това и Съветът на Европейски Съюз са тези, които преценят доста точно дали критериите са изпълнени, с цел да бъде взето такова решение. Но по принцип не разясняваме подобен вид обвинявания и записи, които излизат на бял свят ”, съобщи Ерик Мамер в петък.

В събота обаче се наложи Европейската комисия още веднъж да излезе с позиция поради продължаващите въпроси към “заобикалянето на разпоредбите ” за България. Европейската комисия удостовери за Българска национална телевизия, че Урсула фон дер Лайен и Кирил Петков са поддържали връзка.

Председателят на Еврокомисията и Петков са обсъждали значими за България тематики, в това число Еврозоната и приемането ни в Шенген. Позицията на Фон дер Лайен и по двете тематики е ясна, споделят от Комисията. Фон дер Лайен е удостоверила поддръжката си за приемането на страната ни в шенгенското пространство. Влизането в еврозоната е развой, чиито условия важат за всички страни, а всички правила би трябвало да се съблюдават, допълниха още от Европейска комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg