Кирил Петков не беше най-добрият избор за управление на държавата

...
Кирил Петков не беше най-добрият избор за управление на държавата
Коментари Харесай

Иван Таков: Петков не бе най-добрият избор за управление на държавата в тежките кризи

Кирил Петков не беше най-хубавият избор за ръководство на страната в натрупалите се тежки рецесии. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков по време на присъединяване си в предаването " Беновска пита ".

Според него, водачите на " Продължаваме промяната " нямат нужния опит да се оправят в толкоз тежката обстановка, в която се намира България - натрупалите се едновременно пандемия, тежка икономическа и политическа рецесия, спор в Украйна.

" Кирил Петков и Асен Василев не бяха и не са подобаващите политици, които да преведат страната през тези рецесии. Всички видяхме и се убедихме в това от дейностите им, изключително в последните няколко месеца, разяснява Иван Таков. - Самият претендент за министър председател Асен Василев заприказва за избори през октомври, по тази причина към този момент имам съществени подозрения, че може да избегнем предварителния избор при започване на есента ".

Иван Таков разяснява и присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството на страната през последните 6 месеца. " По създание тази четворна коалиция беше много комплицирана, защото участващите в нея партии, чисто идеологически, бяха прекомерно разнообразни, разяснява той. - Много от членовете на Градския съвет, а и аз самият, имахме забележки по присъединяване на Българска социалистическа партия в тази коалиция. Въпреки рецензиите, които имаме, не може да не отбележим, че партията извърши не дребна част от поетите пред гласоподавателите задължения и то най-много в обществената сфера ".

Лидерът на столичните социалисти означи, че Българска социалистическа партия е многопластова партия, в която постоянно е имало разнообразни идейни течения. И този факт изяснява конфликтите на отзиви и позиции вътре в нея, които наподобяват смущаващо за хората отвън партията. " Още от времето на Лилов и Луканов помним идейните разногласия. Това не е нещо ненормално за Българска социалистическа партия. Точно противоположното. Те са част от разговора вътре в самата партия. Българска социалистическа партия не би трябвало да отстъпва от концепциите и от правилата си, без значение какво се случва. Защото това е фундаментът на нашата партия, разяснява Иван Таков. - Колкото до мен - Българска социалистическа партия е моята партия и този факт няма да се промени, без значение какво се случва. В живота и в политиката съм моногамен. Както моята брачна половинка е единствена в сърцето ми, по този начин и Българска социалистическа партия е единствената партията за мен ".

Според Иван Таков, за Българска социалистическа партия в София главната цел на идните локални избори ще бъде присъединяване в ръководството. " Ние от 32 години сме в съпротива в столицата, сподели той. - Всичките положителни хрумвания и политики, които предлагаме, не могат да намерят реализация, заради безгрижие и липса на чуваемост от страна на ръководещите. Затова в последните два месеца, през които обикалям регионите и се срещам с нашите членове и симпатизанти, непрестанно ги увещавам какъв брой значимо е да поставим старания, с цел да бъдем част от ръководството на София след изборите през есента на 2023 година. Разбира се, на този стадий Българска социалистическа партия няма по какъв начин сама да завоюва изборите в София, което слага пред нас въпроса за предизборна или следизборна коалиция. Трябва да поставим съществени старания, с цел да имаме повече районни кметове. Това ще бъдат нашите представители, които ще са най-близо до хората и техните проблеми по места. А занапред ни следва да стартираме полемиката и за бъдещия наш претендент за кмет на Столична община ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР