Кирил Петков направи изявление след гласуванетоДепутатите приеха с аплодисменти окончателно

...
Кирил Петков направи изявление след гласуванетоДепутатите приеха с аплодисменти окончателно
Коментари Харесай

Депутатите приеха Бюджет 2022

Кирил Петков направи изказване след гласуването

Депутатите одобриха с овации дефинитивно бюджета на страната за 2022 година. План-сметката ще влезе в действие от 1 април. А ръкоплясканията бяха предшествани от разногласия и диспути през последните четири дни. В пленарната зала ненадейно пристигна и министър председателят Кирил Петков и благодари на народните представители за добре свършената работа.

„ Искам да ви благодаря за това, че работихте толкоз интензивно, интензивно и координирано последните дни ", сподели министър-председателят, съобщи NOVA.

Ще бъдат отпуснати средстваза справяне с последствията от рецесията с Украйна. Те ще се вземат от икономии в бюджетите на държавни институции. От „ Възраждане” попитаха дали парите за помощ могат да се намерят незабавно.

„ Имаме ли гаранция за задействане на обезщетителен механизъм?”, попита Костадин Костадинов.

„ През този текст държавното управление реагира доста бързо. Няма ограничаване на средствата”, сподели Христо Иванов от „ Демократична България”.

От опозицията желаеха отчетност на финансовата помощ.

„ За наше злощастие тази война ще има и стопански последствия. Хубаво е да се даде помощ, само че по този начин написан текстът е празен чек, който Народно събрание дава на МС”, съобщи Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

От ГЕРБ-СДСси потеглиха преди гласуването.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР