Кирил Петков коментира от Брюксел планирания протест на „Възраждане“ и

...
Кирил Петков коментира от Брюксел планирания протест на „Възраждане“ и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Протестът е важен начин на протест

Кирил Петков разяснява от Брюксел планувания митинг на „ Възраждане “ и информацията, че хора от престъпния контингент ще се включват него.

„ Има едни хора, които желаят да се махне зеления документ, каквото искане има и цялото държавно управление. Чакаме риска да падне. Те са нетърпеливи, разбирам. Сега има една дребна група от хора, която идва и ще бъде включена в този митинг единствено с цел да демонстрира противоречие с държавното управление по неразбираеми тематики. Информираха ни, че има част от престъпния контингент от разнообразни региони на България, с цел да опитат да създадат провокации. За хората, които стачкуват против зеления документ разбирам - протестирайте. Въпрос на време е да отпадне така и така. Протестът е значим метод на митинг, само че внимавайте с другите, които не са от вашата група и са пратени там, с цел да вършат хулигански прояви “, изясни премиера.

Той увери, че Рашков и неговото ведомство ревизира всички сигнали, само че било мъчно, тъй като формата на митинг била част от демокрацията. „ Протестът е значима форма на връзка на обществото, само че не би трябвало се употребява от подмолни придвижване на хора от престъпния свят. Министър Рашков сподели, че има много очевидни сигнали “, съобщи Петков.

Той не отговори директно на думите на Радев от през днешния ден, а съобщи, че всички чакаме цените да паднат, а новите членове на КЕРВ са „ хора, които са огромни експерти и самостоятелни хора. Чакаме в идващите 2 седмици да кажат своя план. За мен нещата се движат в вярната посока “, сподели той.

„ Работи се, работи се целеустремено, само че всеки от нас желае по-бързо. В министерство на енергетиката дават всичко от себе си и новите назначения имам вяра, че ще имаме по-добри резултати “.

За пониженият бюджет на правосъдната система Петков се оправда, че имало точни планове, а и парите на прокуратурата били доста – „ плащаме огромна цена изключително за равнището на правораздаването, което имаме “.

„ 20 милиона ще се вкарат в Българска академия на науките при младите учени със характерни задания, нови изявления и разработки. За мен науката и нововъведенията са бъдещето на България. Тази смяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в който би трябвало да има по-добър резултат за стопанската система и България “.

След първата си срещата с членовете на Европейския съвет Петков бил оптимист. „ Всички са доста щастливи, че има такава смяна в България. Фокусът ни върху антикорупционната тактика се е чул добре. Имах диалог относително огромен с президента Макрон, бяхме единствено двамата и леко закъсняхме за съвета. Обсъдихме нашите ясни проекти за изчистване на корупцията, за оправяне на правосъдната система, поговорихме за съдействие в посока инфраструктура “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР