Кирил Петков иска да бъде изслушан отново в Конституционния съд.

...
Кирил Петков иска да бъде изслушан отново в Конституционния съд.
Коментари Харесай

Кирил Петков поиско ново изслушване в КС за гражданството си

Кирил Петков желае да бъде изслушан още веднъж в Конституционния съд. Лидерът на Политическа партия внесе искане, да бъде конституиран като заинтригувана страна по делото с поданството му и да взе участие в намерено съвещание, оповестиха от " Продължаваме промяната ".

В известието се твърди, че съгласно правни специалисти това " нарушава правото му на отбрана ", прието от самата Конституция.

" Твърдението, че някогашен министър и водач на новоучредена политическа партия е извършител на Конституцията, съществено визира обществената известност, положителното име и достолепието на Петков, които са същностни аспекти от правото му на персонален живот, обезпечено от чл.32 от Конституцията и от чл.8 от Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи ", се показва в известието.

" Конституционният съд включи като външни специалисти по делото лица, които преди посочването им от Конституционен съд неведнъж в свои обществени изявления пред медиите бяха изразили отрицателни мнения срещу валидността на отхвърли на Петков от поданство, което предопределяше и решението на Съда.

Освен че нарушава конституционно приетото на всеки жител право на отбрана пред съд, отхвърлянето на настояването за чуване на Кирил Петков на процедура редуцира периода за разглеждане на проблема от Съда, тъй че окончателното изговаряне да се случи директно преди изборите за народни представители. Това единствено по себе е интервенция и би оказало директно въздействие върху изборния резултат ", показват от групировката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР