Кирил Петков има кафяв колан по карате! Това разкри пред България

...
Кирил Петков има кафяв колан по карате!
Това разкри пред България
Коментари Харесай

Първият сенсей на премиера: Кирил Петков имат кафяв колан по карате СНИМКИ

Кирил Петков има кафяв колан по карате!

Това разкри пред " България Днес " сенсей Явор Дянков, който е първият му треньор по бойни спортове.

Министър-председателят тренира при учителя в продължение на едно десетилетие - от 5- до 15-годишна възраст.

 

 Двамата са дългогодишни другари

Двамата са дългогодишни другари

" Аз съм фамилен другар с бащата на Кирил - Петко Петков, който е доста сериозен занаятчия по бойни изкуства. Той ми го докара и го включих в огромната детска група. По това време преподавах на стадион " Академик ". Дълги години държах залата там, като имаше доста деца и студенти. Петко тренираше под моята зала и беше един от пионерите в айкидото у нас. Тогава дребните деца не можеше да упражняват айкидо, защото бойните изкуства бяха преследвани от комунистическата власт. Ние се криехме като зали за танци да вземем за пример. За страдание, такива бяха времената тогава. Да ги питаш за какво забраняваха бойните изкуства, като доста пъти ни арестуваха поради тренировките. До ден сегашен не мога да си обясня за какво каратето беше неразрешено, а по-опасни спортове като бокса и битката - не. Кирчо беше на 5 години, когато татко му го качи за пръв път горе в залата при мен. Държал съм го на коленете си ", показа мемоари от предишното Дянков.

 

 Учителят по карате е преподавал 10 година на премиера

Учителят по карате е преподавал 10 година на премиера

" Като дете на Кирил изначало му беше мъчно. Баща му го докара, с цел да го научим на дисциплинираност и ред. Да се оправя леглото, да учи и да поема отговорности. Това е желанието на всеки родител. Учил съм го най-много да е добър човек, да е самоуверен и кардинален. Да е виновен - като каже нещо, да го извърши. Тогава нямаше опиати и престъпност, от които да държим надалеч децата, и ги възпитавахме в друга тенденция. Водех лекции по история и философия на бойните изкуства, карах децата да си водят мемоари в тетрадки. Бяха нежни и слаби и формирахме физическото им израстване. Искахме да укрепнат и по-малко да боледуват ", сподели още пред вестника сенсеят, който е обучавал доста някогашни министри, както и 23-ма депутати от настоящия парламент.

 

 Петко Петков е занаятчия на айкидото

Петко Петков е занаятчия на айкидото

Когато навършва 15 години, министър председателят заменя каратето с айкидото, където се образова дружно с татко си.

Дянков разяснява пред " България Днес " фотографията, която се появи в общественото пространство по-рано тази седмица. На фрагмента се вижда по какъв начин той и Петков са в бойни позиции в държавна постройка.

" Написаха злобно, че сме били пред герба, в боксьорска стойка и че всичко това се е случило по време на работа. Нищо от това не е правилно. Събирахме се той да тренира, когато беше министър на стопанската система - заран от 7 до 8 ч. Заедно с още един човек тренирахме в кабинета му, показвах му по-практични техники, държах му лапи... Неговите срещи започваха от 8,30 часа и по този начин не пречехме по никакъв метод на работния развой. Правехме го, с цел да държи физическо равнище, тъй като от време на време работеше до 1-3 часа през нощта. Много пъти ми е споделял, че напрежението и отговорността са съществени. Казваше, че внимава да не обиди хората и желае да вникне в детайлите, с цел да не приказва празни приказки. Снимката е правена в Министерството на стопанската система. Поводът е да си напомним някои неща, защото напрежението му беше огромно. Търсеше релаксиращата част, която физически да го приготви за тежкия ден. Обсъждахме някои мои книги, които го учат на съществени правила. Аз съм една дребна частица в общата просветителна част от неговото развиване. Голямата част принадлежи на майка му и татко му. Те са доста стойностни и положителни хора ", споделя в елементи Дянков.

Учителят по карате призна, че не му е прелестно, когато пишат неточни неща за Кирил - че бил лаком и службогонец. " Знам, че с работа си е спечелил парите. Малко хора са на ясно, че е финансирал биологическия факултет на Софийския университет с 500 000 лв.. Дал ги е за развиването на млади гении. С Асен Василев финансират и харвардската група за млади гении, които да съумеят да изгреят в науката и изкуството. Има доста устойчиво семейство и изключителна жена. Не е двоен състезател като многото политици, които сме виждали. Кирил е артикул на нашето потомство, което искахме да създадем ", изрази позиция Дянков.

Преподавателят признава, че в никакъв случай не е вярвал, че Кирил Петков ще стане министър председател.

" Не единствено за него, имам и други министри и депутати, които съм обучавал. Не сме работили с него за тази тема, че той ще стане министър председател. През социализма даже не вярвахме, че ще падне Тодор Живков, камо ли за освен това ", добави сенсей Дянков.

" Спокойно 2021-ва може да бъде избрана като моята година след всичко това, което направих през тези 12 месеца. Най-голямата изненада за мен бе сътворена в края на годината, когато министър председател на България стана моят възпитаник Кирил Петков. Г-н министър председател, ти знаеш за този етичен кодекс, на който съм те учил: животът е болежка, възприятие за правдивост и честност, храброст и пренебрежение към неправдата, самоконтрол, съчувствие към всички хора, учтивост и почитание към етикета, откровеност и почитание към думата на достойнството, безспорна честност към родината, дълг да браниш името и достойнството на народа, верни възгледи, вярно желание, вярна тирада, вярно деяние, верен труд, вярно изпитание, вярно внимание, вярна централизация и най-важното, че търпението е най-голямото достолепие на индивида! Успех по трънливия " път " на политиката Деши! ", споделя Дянков.

На две стъпки от черния  

В карате доминира японската система за разделяне на възпитаници. В него са разграничени 9 стъпки, за всяка от които е фиктивен цвят, който въплъщава добитите умения.

Кафявият цвят на колана на Петков е единствено степен преди черния колан.

Последователността на цветовете е следната:

бяло;

златист (жълт);

оранжев;

зелен;

червен;

лилаво (тъмносиньо);

кафяв;

тъмнокафяв;

черно.

Самият черен колан има 10 степени.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР