Кирил Петков и ПП прави същото като ГЕРБ - управлява

...
Кирил Петков и ПП прави същото като ГЕРБ - управлява
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Кирил Петков управлява като ГЕРБ, еднолично и авторитарно

Кирил Петков и Политическа партия прави същото като ГЕРБ - ръководи като ГЕРБ, еднолично и властническо. В случая - дуалистично, защото Кирил Петков и Асен Василев са едно и също лице на една монета. Това съобщи водачът на " ИТН " Слави Трифонов в изявление за Дарик радио ", което се излъчва онлайн и по партийната телевизия на Има Такъв Народ 7/8 ТВ. Това е и първата изява на Трифонов, откакто стана ясно, че партията се отдръпва от четворната коалиция.

Тези хора не стават да се занимават с ръководство на страна. Тези хора би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта. Не предвиждат вярно, не приказват вярно, и напряко лъжат. Тези хора не би трябвало да се занимават с власт, повтори Слави Трифонов.

Те, по думите на Трифонов, се държат унизително, надменно и лъжат. Тяхното държание не е съдружно. Гледат те в очите, споделят едно, а на идващия ден вършат друго - това е измамник ", уточни водачът на " ИТН ".

Той още веднъж изложи претекстовете и мотива за това да изтегли министрите си от кабинета, като вкара този път и един колорит - министрите на Има Такъв Народ не би трябвало да бъдат повече унижавани, очевидно имайки поради неотпускането на пари в бюджета на министерствата на Има Такъв Народ при актуализацията на бюджета.

" Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има държавно управление ", напомни още Трифонов, само че и изказването си в края на предходната година, че ще създадат всичко допустимо да има ръководство и кабинет. И макар " най-трудния и огромен " компромис, който са създали - да влязат в едно ръководство с Българска социалистическа партия - в този момент обединението е развалена, само че поради некоалиционното държание на Кирил Петков и Асен Василев. Така и по думите на Трифонов, са се държали Има Такъв Народ - отговорно, само че от Политическа партия по никакъв метод не са се държали съдружно и сговорчиво.

Трифонов увери, че първоначално, когато са почнали диалози за сформиране на държавно управление, проблеми не е имало, както не е имало индикации за актуалните проблеми. Той обрисува Кирил Петков като прочувствен, а Василев като еластичен, флексибилен. " Той постоянно е еластичен, по този начин, че да се случи това, което желае ", посочи Слави Трифонов.

Слави Трифонов обаче реагира остро на теза, че вкарва страната по време на рецесия в рецесия.

" Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо ", сподели обаче Слави Трифонов. Той не отговори на въпрос дали съгласно него е пристигнало времето за програмно или експертно държавно управление.

До тогава, по думите на Трифонов, има доста конституционни стъпки и благоприятни условия. Включително и въртележката на мандатите, като третият мандат може да бъде даден от президента на всяка една от партиите, в това число и на " ИТН ".

Слави Трифонов обаче " не знае какво ще стане ".

Слави Трифонов съобщи и че връзки с Кирил Петков е прекратил връзки, откакто Кирил Петков е декларирал, че не харесва Каримански за началник на Българска народна банка и че той е " петно ". Без причини и без доводи, от което Трифонов е засегнат. Също по този начин той е засегнат и че съдружните сътрудници не са били предизвестени за ареста на Бойко Борисов.

Той уточни, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството остава една и съща от началото - да се вкарат в деяние решенията на проведения от тях референдум от 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР