Кирил Петков е разтърсен, че до 48 часа президентът на

...
Кирил Петков е разтърсен, че до 48 часа президентът на
Коментари Харесай

Кирил Петков като Джон Маккейн от 2014г.: Русия е бензиностанция с ракети

Кирил Петков е разтресен, че до 48 часа президентът на Украйна Володимир Зеленски може да не е жив. Той показа, че всички водачи на Европейски Съюз са били потресени като са гледали видеото на президента и ужаса в очите му.

„ Те през вчерашния ден унищожиха една войска, има ракети и обстрелване върху една самостоятелна страна “, съобщи Петков във връзка нашествието на Русия. Запитан за думите на Стефан Янев, че би трябвало да се приказва с по-мек звук, Петков съобщи, че тук изобщо не може да става дума за баланс на силите. „ Просто е смут, тъй като момчетата до през вчерашния ден са мислели, че отиват на обучение “, добави Петков.

Той добави, че никой не е предполагал чак такава масирана офанзива и никой не си го е представял дотам.

По отношение на евакуацията на българите от Украйна, Петков съобщи, че външният ни министър Теодора Генчовска е изцяло отдадена на идеята. Освен това й оказва помощ министър Даниел Лорер и се прави всичко допустимо.

Петков съобщи още, че е провел диалози с Мицотакис, като е сложил въпроса за гръцката връзка, която все още не е просто нужда, а главен приоритет, тъй като би трябвало да сме подготвени и за ответни наказания.  

За приема на бежанци от Украйна, Петков посочи, че това са бели християни, множеството били програмисти и работели хоум офис. 

Петков съпостави Русия с „ бензиностанция с ракети “, тъй като стопанската система й била лимитирана и дребна на фона на останалите страни. Думите му повтарят тезата на починалия американски, който през 2014 година употребява същото съпоставяне, с допълнението, че " е маскирана като страна ". При визитата си тогава в Украйна, Маккейн сподели: „ Аз ще изкажа персонално мнение, че Украйна се нуждае от дълготрайна стратегия за военна помощ, в това число и от нападателно и отбранително оръжие ".

Премиерът се похвали, че е забавил Плана за възобновяване и даже се радвал, тъй като преди имало заложена още една газова централа, а в този момент си имаме слънчеви акумулатори и ще си бъдем енергийно самостоятелни. 

Петков добави още, че няма никаква визия какво се случва и какви решения ще взима НАТО, само че ние ги поддържаме във всяко решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР