Кирил Петков е новият премиер на България. Той застава начело

...
Кирил Петков е новият премиер на България. Той застава начело
Коментари Харесай

Кирил Петков е новият министър-председател на България - избран със 134 гласа!

Кирил Петков е новият министър председател на България. Той застава отпред на Министерския съвет, откакто получи подкрепата на 134 депутати от „ Продължаваме Промяната ”, Българска социалистическа партия, „ ИТН ” и „ Демократична България ”.

Със 134 гласа " за " и 104 " срещу - предлагането на " Продължаваме промяната`, подкрепено от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, за конструкция на Министерски съвет, беше признато. 238 са дали своят вот.

Днес Народното събрание организира изключително съвещание, с цел да утвърди новата власт на страната.

„ Днес е значим ден да продължим смяната. Промяната на мисленето и смяната в ръководството. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че в случай че желаеме по-добро бъдеще за България, би трябвало да работим дружно. Заедно с четиримата съдружни сътрудници направихме съдружно съглашение в 120 страници, 18 глави за политиките, които ще са нужни за смяната ”, сподели Петков в изявлението си от парламентарната естрада преди гласуването на номинацията му. 

От него се чу и заричане - да бъде министър председател на всички българи. „ Няма да има разграничаване, тъй като във всяка община има българи, които се надяват на по-добър метод на живот. Аз ще бъда пръв сред равни. Само отборно ние ще можем да реализираме всички тези цели ”, съобщи Петков. 

Кандидатът за министър председател регистрира и ролята на опозицията. „ Призовавам ви - следете всяка наша стъпка! Гледайте за всяка наша неточност! Това, което управляваме, не са нашите пари - а тези на българските жители. Разчитам на вас да бъдете градивни и сериозни към нашите дейности ”, моли той. 

От Петков се чу и апел по отношение на конституционните промени. „ Нека забравим нашите персонални, политически и всевъзможни други цели. Имаме национални ползи, за които всички сме виновни. Нека един път вечно дадем на България едно същинско и почтено правораздаване, с смяна на Конституцията ”, съобщи съпредседателят на Политическа партия. 

За край Петков предложения съдружните сътрудници и опозицията да поддържат оферти състав на кабинета. И приключи: „ Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно напълно друго място ”.

Кой е Кирил Петков

Кирил Петков беше министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 година до 15 септември 2021 година, назначен от президента Румен Радев. Завършва Финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър. Има магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет, където преподава икономическо развиване и микроикономика на конкурентоспособността. Той е един от създателите на Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност, които провеждат така наречен „ Харвардски курсове ”.

Петков е бизнесмен, който развива планове в региона на нововъведенията с висока добавена стойност и има сполучлив бизнес в създаването на пробиотици и биотехнологии. В тази връзка през 2018 година той създава Центъра за приложни проучвания и нововъведения в естествените науки (CASI) в Биологическият факултет на Софийския университет. Кирил Петков е женен и има три дъщери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР