Кирил Петков бил най-големият приятел на истината, иронизира Тошко Йорданов

...
Кирил Петков бил най-големият приятел на истината, иронизира Тошко Йорданов
Коментари Харесай

ИТН поиска помощ от някои депутати на ГЕРБ и ДПС за вота на недоверие

Кирил Петков бил " най-големият другар на истината ", иронизира Тошко Йорданов
Помощ от депутати на ГЕРБ и Движение за права и свободи изиска в декларация от името на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, минути преди днешното гласоподаване по вота на съмнение.

" Депутатите от Политическа партия нямат никакъв позор, не знам за какво, само че е реалност. Нямат позор и достолепие. Предполагам, че някои сътрудници от Движение за права и свободи И ГЕРБ въпреки всичко изпитват възприятие за позор и някакво чувство за достолепие. Имате късмет да прекъснете това непоносимо ръководство. 38 депутати ръководят независимо, което е срамно и унизително за българите. Имате идеалната опция да прекъснете това, разбрахте ме вярно ", сподели той, намеквайки, че чака помощ при вота на съмнение. Призивът му обаче не бе чут от депутатите на двете партии, които поддържаха (не)коалиционните си сътрудници макар словесните престрелки от последните дни.

" Живеем в страна, в която нищо на никое място не е наред ", съобщи той и уточни, че образец за това бил митингът против БФС предходната седмица - " състезателен митинг бе зверски изопачен от полицията, която пребиваше наред ", сподели той.

Според Йорданов за 7 месеца ръководство на " Промяната " сме претърпели повече кавги от последните 5 години. " Ако единствено 1 от тези случили се неща последните 6 месеца, се бе случило преди 10 г, щяха да си заминат държавни управления за по-малко от минута ", счита той.

Той напомни, че в този момент Политическа партия желаят оставката на Министерство на вътрешните работи министъра Калин Стоянов, а тъкмо те са го поставили за министър. " Оня човек, дето си приказва с господин Цонев и стои на една страна (Кирил Петков - бел. ред), който е " най-големият другар на истината " твърди, че не познава Калин Стоянов, а единствено преди няколко месеца му се е обаждал всеки ден да поставя свои хора в структурите ", упрекна го Йорданов, базирайки се на Министерство на вътрешните работи министъра. И акцентира, че през вчерашния ден Петков оповестил, че Стоянов не е техен министър, а на Движение за права и свободи.

Йорданов цитира и думите на премиера акад. Николай Денков, че в случай че Стоянов не се извини, ще подаде оставка. Министърът не го направил, а Денков,  " като характерен представител на " Промяната " не си спазил обещанието.

Въпреки прочувствената му тирада Движение за права и свободи и ГЕРБ не подкрепиха рухването на кабинета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР