Кирил Николов - Дизела приема ново предизвикателство в екстремното планинско

...
Кирил Николов - Дизела приема ново предизвикателство в екстремното планинско
Коментари Харесай

Кирил Николов - Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Кирил Николов - Дизела приема ново предизвикателство в рисковото планинско тичане, като ще се опита да измине 240 км. за 48 часа, с което да сложи връх по маршрута Е4. На първи август той ще започва от " Драгалевци " и ще премине през пет планини, с цел да финишира две денонощия по-късно в планината Славянка.
По време на рисковия си преход той ще употребява безплатното мобилно приложение E-SOS, посредством което неговите близки, почитатели и екипа му ще могат да наблюдават маршрута му. Това е една от функционалностите на приложението, създадено да оказва помощ на хора, изпаднали в неволя, да се свържат с екип на незабавна помощ или свои близки.
„ Винаги отстранявам доста внимание на предварителната подготовка и поучавам всички, които поемат към планината, да го вършат. Освен наложителните хранителни запаси като храна и вода, технологиите в днешно време доста оказват помощ за това човек да се усеща сигурен и спокоен. Докато пропътувам маршрута Е4, ще употребявам E-SOS, с цел да дам опция на околните и екипа ми да наблюдават непрекъснато местоположението и напредъка ми. Ще бъда деликатен, както постоянно, само че несъмнено се усещам по-спокойно с приложението “, показа Кирил Николов - Дизела.
Основното преимущество на E-SOS е бързата връзка с екипите на 112 и контактите в телефона посредством бутона SOS. Приложението подава точна локация до определени незабавни контакти. То съдържа също незабавно здравно досие, в което може да бъдат посочени кръвна група, алергии, одобрявани лекарства и друга потребна информация, при положение на потребност от здравна или друга помощ, даже без интернет. То разрешава също да се пресъздават определени контакти на картата, с цел да може да се поддържа непрекъсната връзка с тях. Приложението може да уточни къде е бил потребителят последно и да дефинира посоката на напредване, което е значима информация при незабавни обстановки.
Апликацията е взаимна разработка на Vivacom, ДЗИ и " Сирма Груп Холдинг ". Потребителите могат да го изтеглят свободно, без да се изисква да са клиенти на Vivacom или на ДЗИ.
За спокойното прекосяване на предизвикването Дизела ще бъде подсигурен освен с приложението E-SOS, само че и със застраховка за акцидент „ Закрила “ и застраховка „ Туризъм в България “ от ДЗИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР