Кирил Кутине роден в България,успешеннорвежки пианист, който активно концертира в

...
Кирил Кутине роден в България,успешеннорвежки пианист, който активно концертира в
Коментари Харесай

Пианистът Кирил Кутин пристига от Норвегия за концерта със Симфониета-Враца „Северно сияние“ на 28-ми юни

Кирил Кутине роден в България,успешеннорвежки пианист, който интензивно концертира в Европа, Средния изток, Китай и скандинавските страни.Наред с обичайния, класическирепертоар, Кирил извършва и модерна музика. През последното десетилетие записва няколко плана с норвежки и скандинавски композитори, в това число Оле Карстен Сундлисетер. В момента е артистичен шеф на Kutin Konsert Forening Норвегия; реализатор за норвежка концертна серия и гастролиращ в Швеция, Дания, Германия и Австрия.

Ще го чуемпод съпровода на Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов в осъществяване на великолепнияТрети клавирен концертот С. Рахманинов, считан до през днешния ден за извънреден креативен връх и пример в жанра. Творбатавъплъщава гения на Рахманинов и като композитор, и като пианист, и респектира музикантите от всички генерации.Йосиф Хофман, комуто Третият концерт е отдаден, в никакъв случай не се осмелява да го извърши обществено и даже декларира, че той „ не е “ за него, макар че Хофман се подрежда измежду пианистите с впечатляваща техника. Рахманинов приключва Концерта в фамилното имение в Ивановка на 23 септември 1909 година Премиерно го извършва на 28 ноември 1909 година с оркестъра на Нюйоркското симфонично общество и Валтер Дамрош, а няколко седмици по-късно Густав Малер дирижира второто му осъществяване.

В програмата на концерта „ Северно зарево “ на 28-ми юни от 19.00ч.в градската зала, е включена и международната премиера наСимфония №2 отOle Karsten Sundlisæter. Творчеството на сполучливия норвежки композитор включва ощеСимфония №1за симфоничен оркестър (Океанът),която езаписана от оркестъра на Държавна опера Пловдив (България), концерт за орган и струнен оркестър, камерна музика, огромен брой инструментални творби и вокална музика. Музиката му е звучала неведнъж по радио и телевизионни стратегии. Член е на Норвежкото общество на композиторите.

Билетитеза „ Северно зарево “ на 28-ми юни от 19.00ч. в градската концертна зала,са в продажба в Билетен център " Гъбката " (до хотел " Хемус " ), тел. 0896718303, 0899827060.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР