Кирил и Георги Домусчиеви инвестират допълнителни $5 млн. в борбата

...
Кирил и Георги Домусчиеви инвестират допълнителни $5 млн. в борбата
Коментари Харесай

Кирил и Георги Домусчиеви инвестират допълнителни $5 млн. в борбата с маларията

Кирил и Георги Домусчиеви влагат спомагателни $5 млн. в битката с маларията.

​Това е първият ангажимент на новия благотворителен фонд Domuschiev Impact, разгласен на годишната среща на Глобалната самодейност на Клинтън.

Кирил и Георги Домусчиеви, притежатели на българската компания „ Хювефарма “, ще влагат спомагателни 5 млн. $ посредством новия си фонд Domuschiev Impact в основаването на Глобален център за битка с маларията.

Центърът ще създаде и обезпечи на налична цена медикаменти срещу малария за мощно наранени от заболяването райони, оповестяват от Domuschiev Impact. Това е първият ангажимент на новата благотворителна организация, разгласен по време на годишната среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative - CGI), която се организира в края на септември в Ню Йорк. 

От предходната година Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има е част от Консултативния съвет на CGI на 42-рия американски президент Бил Клинтън, паралелно с други именити международни водачи.

Domuschiev Impact е фонд на Кирил и Георги Домусчиеви, ориентиран към стимулиране на световната смяна посредством вложения в просвета, нововъведения и хора, улеснявайки устойчивостта в разнообразни браншове.

Организацията, в съдействие с Глобалната самодейност на Клинтън и други сходни платформи, ще влага и в образование на дребни кооперативи и фермери в Африка за възстановяване на устойчивото произвеждане на скотски протеини. 

В продължение на 5 година фермерите ще получават гратис експертиза в ръководството на отглеждането на животни, поддръжка за храненето, ветеринарни услуги и съществени артикули за здравето на животните от „ Хювефарма “, насърчавайки продоволствената сигурност и просперитета в района.

Амбицията на Domuschiev Impact е да влага спомагателни 5 млн. $ в създаването на медикаменти против маларията на налична цена. Осигуряването на по-ниска цена ще бъде допустимо посредством интегрирана верига за доставки, задействана от индустриалните нововъведения и силата на „ Хювефарма “ и персоналния филантропски ангажимент на семейство Домусчиеви, акцентират от Глобалната самодейност на Клинтън.

Опитният научно-изследователски екип на „ Хювефарма “ ще индустриализира и създава налично лекарство срещу малария без облага, което може да се осъществя единствено посредством способността на компанията да интегрира отвесно целия развой на произвеждане и дистрибуция. Именно това ще обезпечи ниска цена и необятен достъп до животоспасяващите медикаменти в най-засегнатите региони.

Планът за деяние планува до юни 2025 година да започва разширение на лабораторията за научноизследователска и развойна активност против малария, а през юни 2026 година ще стартират работа и първите индустриални линии.

Зоните по света, наранени от малария, непрекъснато се усилват, заради изменението на климата, нарасналата урбанизация, миграцията и повишаването на популацията, напомнят от CGI. Лечението на маларията може да избави милиони животи, само че сега производителите разчитат на неустойчива верига на доставки, напълно подвластна от едно растение – Artesia Anoi. 

То се отглежда в конфликтни региони, обект е на неустойчив пазар и големи съмнения в цените. Пускането на пазара на полусинтетичен сурогат на Artesia Anoi е належащо, с цел да се стабилизира веригата за доставки, да се понижат разликите в разноските и да се подсигурява, че устойчивият, дълготраен режим на лекуването против маларията ще е наличен за милионите хора, които се нуждаят от него.

За да осъществя задачите си в битката с маларията, Domuschiev Impact ще търси партньорства както в общността на CGI, по този начин и измежду други представители на бизнеса и цивилен организации за да се обезпечат съинвестиции и да се реализира по-голямо влияние.

„ Хювефарма “ е компания, профилирана в проиводството на артикули за здравето на хора и животни, както и хранителни добавки, които се популяризират в над 100 страни. Компанията ръководи индустриални мощности във Франция, Италия, България и Съединени американски щати, фокусирани върху биотехнологии, ваксини и ветеринарни медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР