Кирил Гератлиев пречи на развитието на образованието в България и

...
Кирил Гератлиев пречи на развитието на образованието в България и
Коментари Харесай

Замесен в случая Ало, Банов съм: Кирил Гератлиев пречи на развитието на образованието

" Кирил Гератлиев пречи на развиването на образованието в България и приканвам министъра да го в профил. " Това сподели Иво Костов - съветник, чието име бе забъркано в абсурда " Ало, Банов съм " и по-конкретно неговата съгласуваност с Ангел Ангелов.
" Целият този скандал произтече от това, че аз, разбирайки от материята, зададох неуместните въпроси и изкарах нескрито нерегламентирани способи да се раздават пари за просвета ", добави той.
По негова информация четирима чиновници на Министерството на образованието са подали сигнал до прокуратурата против Кирил Гератлиев, който е шеф на Изпълнителна организация „ Наука и обучение за образован растеж” в МОН.
" Аз го упреквам в неналичието на подготвеност за ръководство на европейски стратегии и средства и в преднамерено решение да се финансират два плана по по този начин наречената тиминг стратегии, вместо да се финансират 10 или 15 научни-изследователски лаборатории в България ", добави още Костов.
Костов изясни, че е представител на Съюза за стопанска самодейност като специалист по европрограми:
" С това се занимавам от 20 години. Изпълнявал съм действия по извоюваните планове. Правя разбори, прогнози, ръководя европроекти, върша финансови разбори за финансовата себестойност. Аз съм доктор - анестезиолог, работя и като романист. "
" С Кирил Гератлиев и Ангел Ангелов се познавам от 15-16 година Нямам общ бизнес с Ангелов. Отношенията ни са обикновено близки. Няма скица. Тези спорове са на личностна основа, а партиите ги яхнаха. Нямам отношение към служебната информация, която бе изнесена ", изясни още Костов.
" През 2009 година Ангелов ми е трансферирал компания действително с покупка. Тя се занимава с консултантска активност. Ангелов в качеството си на държавен чиновник не може да има компания, също така той не може добре да ръководи сходен бизнес. От 2009 година насам съм взел участие в към 10 плана. Евросредствата извоювани по тези планове са за милиони. Купували сме общи парцели с Ангелов през 2012 година Не може от нещо, случило се преди 9 години да се свързват актуалните събития. Нормално е да инвестираш. Купил съм ги с ипотеки, икономисал съм някакви пари ", описа още той в изявление за bTV.
Костов заяви, че откакто са почнали свадите, компаниите са почнали да губят публични поръчки и към този момент текат каузи към министерството. Информация за всичко това Костов бил поучил от четирима чиновници на министерството. Сигналът до прокуратурата бил подаден от същите тези хора.
Той беше безапелационен, че не познава Боил Банов:
" Аз не съм записвал хора, не знам по какъв начин се прави и нямам потребност да го върша... Аз съм злодеят на България, който желае да срути Ларгото, само че това не е истина... ", сподели още Иво Костов.
От своя страна министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че в края на 2017 година са получени данни за приключване на информация от министерството.
" Съмненията, че това става по линията Ангел Ангелов - Иво Костов, се потвърдиха от изпълнителния шеф Кирил Гератлиев. Проверката на министерството е завършила, само че няма данни за тормоз от страна на Гератлиев. Потвърди се обаче връзката Ангелов-Костов за приключване на информацията. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР